4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

MESİAD 15. yılını kutladı

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), kuruluşunun 15. yılını kutladı. Gecede, "Yılın İşadamı" ile "Girişimci Teşvik" ödülleri de sahiplerini buldu. 

Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen gece, Sutlaşa Otel'de yapıldı. Geceye Vali Hüseyin Aksoy, Mersin Milletvekilleri Ali Er, Saffet Benli, Mustafa Eyceoğlu, Ömer İnan ve Ali Oksal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral ve çok sayıda davetli katıldı. 

Gecede bir konuşma yapan MESİAD Başkanı Mustafa Güler, 1991 yılında kurulan MESİAD'ın, demokrasinin güçlendirilmesi ve yerleştirilmesi çabası içinde olduğunu söyledi. 

1980'li yıllarda başlayıp gerçekleşen sıkıyönetim ortamlarında ülkenin neler kaybettiğinin herkes tarafından bilindiğini belirten Güler, "Demokrasinin hepimizin ortak paydası ve herkesin yaşam alanı olduğunu unutmamak gerekir. Bir kere daha gördük ki, ekonomi ile demokrasi ayrılmaz ikilidir. 

Demokrasinin gelişmediği ortamlarda yatırımın, ekonomi güçlenmedikçe de demokrasinin yerleşmeyeceğini hep beraber yaşadık, gördük. 

MESİAD, Türkiye SİAD platformunun önemli üyelerinden biridir. Türkiye SİAD hareketi, platformdan başlayarak federasyonlaşmaya ve bugün konfederasyonu kurmuş durumda. 

Bu süreci yaratırken iktidarların ne yanında ne karşısında oldu. Doğrular nereden geldiyse onu destekledi, ayrımsız davrandı. Bugün de aynı tavır içerisinde olmaya özen göstermektedir. Ülkemizin yararı ve çıkarı neredeyse onu desteklemeye, ona omuz vermeye devam ediyor" dedi. 

SİAD hareketinin bu ayrımsız davranışıyla Türkiye'nin demokratikleşmesi yönünde önemli çabalar harcadığını ifade eden Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün bir takım demokrasi dışı davranışların yeniden harekete geçmesi doğaldır ki iş dünyasını da kaygılandırmakta ve üzüntü yaratmaktadır. Danıştay'a yapılan saldırıyı kınıyoruz ve bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz. Bu konuda hükümetimizden gerekli davranışlar içinde olarak faillerini yakalaması ve gereğini yapma beklentisi içindeyiz. Nereye kadar uzanırsa, kim tarafından yapılmışsa bunun sonuçlandırılması ve bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz." 

Güler, konuşmasının son bölümünde MESİAD'ın, iş dünyasının fikri birikimini biraraya getiren bir düşünce kulübü olduğunu belirterek, "Fikir üretir, önderlik yapar ve bunların hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunur. Bundan sonra da bu misyonunu devam ettirecektir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından gecede MESİAD tarafından belirlenen "Yılın İşadamı" ve "Girişimci Teşvik" ödülleri verildi. "Yılın İşadamı" seçilen Ceynak Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, ödülünü Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'dan aldı. "Girişimci Teşvik" ödülleri ise bu yıl; Tarsus'ta Berdan Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, Silifke'de Silifke Tarım Ürünleri Limited Şirketi Genel Müdürü Ahmet Özmen, Erdemli'de Çiftlikköy Et ve Süt Ürünleri Gıda Besicilik Sanayi Ltd. Şti. sahibi Fiğen Erdoğan, Anamur ve Bozyazı'da Usta Dağıtım ve Usta Gıda Sanayi'nin sahibi İsa Usta ve Mut'ta Anda Tarım'ın ortağı Osman Nuri Esen'e verildi. 

Ödül töreninin ardından MESİAD Yönetim Kurulu üyeleri hep birlikte 15. yıl pastasını keserken, MESİAD'ın kuruluşunun anlatıldığı bir de sinevizyon gösterisi yer aldı. Gecede Sevda Demirel ile dansöz Sibel Gökçe de sahne aldı.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 14:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?