2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

MTSO'dan AB semineri

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi, Avrupa Birliği (AB) sürecinde yaşanacak değişimlerin, bazı kişisel ve toplumsal çelişkilerle yüzleşme dönemi olacağını söyledi.

MTSO bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Bürosu'nun AB seminerleri sürüyor. Bu kapsamda bugün de "AB Topluluk Programları" konulu seminer düzenlendi.

MTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, Ulusal Ajans'tan Gruntvig Uzmanı Dicle Korkmaz ve Comenius & Lingua Koordinatörü Abdullah Şahin Comenius Projesi ile ilgili sunum yaptı.

Sivil toplum örgütü temsilcileri, eğitimciler ve işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılışında konuşan MTSO Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi, AB sürecinin 3 Ekim'de tarihsel bir eşiğe ulaştığını belirtti.

Şimdi yeni bir dönemin başladığına işaret eden Burakgazi, "Bu yeni dönemde, AB tam üyeliğinin gerçekleşmesi için ülkemiz bütün dinamiklerini seferber edebilmeli ve uyum süreci kısa zamanda geçilebilmelidir. Yeni dönem temel hak ve özgürlüklerden eğitim ve sağlığa, tarımdan çevreye, sosyal güvenlik sistemlerinden sivil toplumun örgütlenmesine kadar birçok alanda yaşanacak değişimin yanında bazı kişisel ve toplumsal çelişkilerimizle yüzleşme dönemi olacaktır" dedi.

Halkın yüzde 70'i hayatın her alanını içine alan bu değişim projesine destek verdiğine dikkat çeken Burakgazi, bu desteğin daha sağlıklı temellere dayanarak sürmesi için herkese, özellikle eğitim kadrolarına çok önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Burakgazi, "Görevimiz, kaliteli bir eğitimle çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 23:33:42
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 22:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?