4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Narenciye üretiminde yeni arayışlar

Mersinli narenciye üreticileri, dünya narenciye meyve suyu tedarikinin yüzde 80'ini elinde bulunduran İspanyol firmasının bilgi ve deneyimlerinden faydalanacak.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), narenciye sektöründe yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla üreticiye farklı açılımlar sunan toplantılar düzenliyor. AKİB Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Gilik, narenciye sektöründe emeği olan tüm kesimlerin, durumu değiştirmek ve iyiye götürmek adına her fırsatı kullandıklarını belirtti. Gilik, AKİB olarak bu kapsamda, dünya narenciye meyve suyu tedariğinin yüzde 80'ini elinde bulunduran İspanyol FMC FOODTECH SL-MURCIA firması yetkililerini Mersin'e davet ettiklerini bildirdi.

İspanyol konukların, "Narenciye Meyve Suları Sanayi" tanıtım toplantısında narenciye üreticileriyle biraraya geleceklerini kaydeden Gilik, firma temsilcilerinin narenciye üretimi, meyve suyu işleme ve yeni teknolojiler konularında sunum yapacaklarını ifade etti. 8 Mart Çarşamba günü AKİB Toplantı Salonu'nda saat 13.00'da başlayacak toplantının ücretsiz olduğunu bildiren Gilik, narenciye üreticilerini toplantıya katılmaya çağırdı.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 16:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?