4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Tarım fuarı Mayıs'ta

Mersin Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın 17-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Mersin Yat Limanı sahasında, 8 bin 700 metre kare kapalı ve 6 bin 300 metre kare açık alanda organize edilecek Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na, 30 bini profesyonel olmak üzere 200 bin ziyaretçi ve 15 ülkeden 300 firmanın katılımının sağlanması hedefleniyor. Mersin'de ilk defa gerçekleştirilecek olan fuarda, tarım ürünlerinden, canlı hayvana, tarım makineleri ve ekipmanlarından veterinerlik hizmetlerine kadar çok sayıda ürünün sergilenmesi amaçlanıyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde düzenlenen fuarın organizasyonunu Forum Fuarcılık A.Ş. ve Forza Fuarcılık A.Ş. gerçekleştirecek.

MTSO Toplantı Salonu'nda yapılan Tarım ve Hayvancılık Fuarı Danışma Kurulu Toplantısı'nda organizasyonla ilgili bilgi veren Forum Fuarcılık A.Ş. Temsilcisi Raşit Ülkü, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın, tarım sektörünün önemli buluşma noktalarından biri olmayı hedeflediğini kaydetti. Ülkü, "Sektörü bilgilendirici çalışma toplantılarının yapılacağı fuar kapsamında ayrıca 19-20 Mayıs tarihlerinde 5. Yaş Meyve-Sebze Sempozyumu da gerçekleştirilecektir" dedi.

Fuarda, tarım sektörüyle ilgili kamu kurumları ve meslek örgütlerinin yanı sıra sektördeki işletmecilerin bir araya geleceğini belirten Ülkü, fuarın sektörün kurumsallaşması açısından önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Ülkü, "Fuarlar çiftçilerin toprakta yaşadığı hasattan farksızdır. Bunun için çağdaş fuarcılığın gerektirdiğini yapacağız. Fuara tarım ve hayvancılık sektöründeki tüm aktörlerin katılımını sağlamayı hedefliyoruz. Tarım ve Hayvancılık Fuarı en geç 3 yıl içinde bölgenin ve ülkenin en önemli fuarlarından biri olacaktır" diye konuştu.
Son başvuru tarihinin 1 Mayıs 2006 olarak açıklandığı fuara katılmak isteyen firma temsilcilerinin, faaliyetler hakkında detaylı bilgiyi www.mersintarimfuari.com adresinden öğrenebilecekleri belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 11:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?