2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Tarım ve hayvancılık fuarı

Mersin'de ilk kez Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenecek. Mersin Tarım Günleri adı altında yapılacak fuarda 5. Yaş Meyve-Sebze Sempozyumu da gerçekleştirilecek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) girişimleriyle 17-21 Mayıs 2006 tarihlerinde düzenlenecek Mersin Tarım Günleri için hazırlıklara başlandığı bildirildi. MTSO'dan yapılan açıklamada, Fuar Komitesi'nin çalışmalara başladığı, ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Büyükşehir ve alt birim belediyeleri, merkez ve ilçelerin meslek odaları ile ilgili derneklerin de aralarında bulunduğu 23 kuruluşun temsilcilerinden oluşan bir Danışma Kurulu oluşturulduğu belirtildi.

Fuar Komitesi Başkanı Şahin Öder, Mersin Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın ilk kez düzenleneceğini kaydederek, fuarın tarım sektörünün önemli buluşma noktalarından biri olmasını hedeflediklerini ifade etti.

Öder, Mersin Yat Limanı'nda 10 bin metre kare kapalı, 5 bin metrekare açık olmak üzere 15 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek fuarda tarım ürünleri, tarım makineleri, paketleme ve hayvancılık alanında yer alan ürünlerin sergileneceğini bildirdi. Mersin'in yıllardır özlemini duyduğu fuara bu yıl kavuşacağını dile getiren Öder, "İlkini bu yıl gerçekleştireceğimiz Mersin Tarım Günleri için bütün kentten destek gördük. Başta Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ve kuruluşlardan oluşan Danışma Kurulumuz Mersin'e yakışır bir fuar yapabilmek için kolları sıvadık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 16:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?