4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Toroslar Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Mersin Şubesi arasında yapılan toplu sözleşmeyle işçilere yüzde 10 zam yapıldı.

Toroslar Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü'nde yapılan imza törenine, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ve belediye işçileri katıldı.

Belediye işçilerinin maaşlarına 1 yıllık yüzde 10 zam öngören toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez, sözleşmeyi 3 yıllık olarak imzaladıklarını belirtti. Sönmez, "1. yılda yüzde 10 zam yapılıyor. 2 ve 3. yıllar için ise ücret ve sosyal haklardaki artışları belediye başkanımızla her yıl oturup yeniden belirleyeceğiz" dedi.

Yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Tuna ise bundan sonra da personelden Toroslar'ı kalkındırmak adına yapılacak hizmetlerde daha gayretli çalışma istediklerini ifade etti. Tuna, "Bundan sonra sizden isteyeceğiz. Çünkü 186 çalışan olarak, Toroslar bölgesinde 3 bin 700 hektarlık alan üzerinde icraatı yapan sizlersiniz. 2006-2007 bizim faaliyetlerimizin en yoğun olacağı süreç olacak. 2 yıldan bu yana geçmişte eksi olan negatif olan vaziyetimizi ya nötrleştirdik ya da pozitif hale getirdik. Bundan sonra kalan 3 yıllık süreç içerisinde özellikle 2 yılı çok aktif olan çok projeyi hayata geçirecek olan bir yol haritamız var" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 13:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?