2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Yelkovan, ESOB Başkanlığına aday

Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sabit Yelkovan, Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Başkanlığı'na aday olacağı sinyallerini verdi.

 Şu anki ESOB yönetimini esnaf için yeterince çaba harcamamakla suçlayan Yelkovan, birliğin eski günlerine dönmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, bu zorluğu en çok hisseden ilin de Mersin olduğunu belirten Sabit Yelkovan, Mersin'in şu ana kadar bir kimlik sahibinin olamamanın cezasını çektiğini vurguladı.

Mersin'de bu kriz döneminde Bağ-Kur borcu, vergi borcu, yeni teknolojiyi kullanamamanın bedelini kepenk indirerek ödeyen çok sayıda esnaf olduğunu belirten Yelkovan, bu sorunlara ESOB'un çözüm üretmesi gerektiğinin altını çizdi. Son bir kaç yılda Mersin ESOB'ta böyle bir çalışma olduğunu söylemenin iyimserlik olacağını da ifade eden Sabit Yelkovan, Birlik yönetimini sorunların çözümünde çaba harcamamakla suçladı.

Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Yelkovan, "Mersin ESOB, üzerindeki ölü toprağını atarak eski günlerine dönmek zorunda. ESOB olarak kendi üyesinin sağlığı için esnaf hastahanesini kurmalı, teknolojiyi yakından takip etmesi için ucuz kredi bulmalı, rahat ve huzurlu ortamda çalışması için öncelikle Bağ-Kur, vergi gibi borçlarına çözüm getirmeli. ESOB Mersin'de çok etkin olmak zorunda, çünkü esnafın sorunu ve gelişimi bu kuruluşun yapacağı çalışmalarla hız kazanacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 23:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?