4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Ziraat Odası Alata'ya sahip çıktı

Mersin Ziraat Odası Başkanı Salim Ongun, kapatılması gündemde olan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'ne sahip çıkarak, "Alata, Akdeniz'in akciğeridir, kapattırmayız" dedi.

Ziraat Odası Başkanları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, kapatılması gündemde olan Mersin'in Erdemli İlçesi'ndeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Mersin Ziraat Odası ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Salim Ongun, Alata'yı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizm alanı ilan etmek için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan istediğini hatırlatarak, Alata'nın kurulduğundan bu yana ülke tarımının gelişmesi için araştırmalar yapan ender kuruluşlardan biri olduğunu söyledi. Burada bölge ve ülke çiftçisinin kaliteli ürün yetiştirmesi için çalışmalar yapıldığını ifade eden Ongun, "Bilim yuvasından kar beklemek olmaz. Hükümetin burasını kapatmak yerine maddi destek sunarak daha da güçlendirmesi gerekir.

Akdeniz'de beton yığını haline gelmemiş tek yeşil alan enstitü sahasıdır. Şimdi turizm sahası adı altında beton yığını haline getirilmek isteniyor. Eğer turizm alanı yapılacak yer aranıyorsa Silifke yöresi daha elverişli. Neden yeşil alan turizm alanı ilan edilmek isteniyor? Ziraat odaları olarak enstitünün kesinlikle başka yere taşınmasına ve turizm alanı yapılmasına karşı çıkıyoruz" diye konuştu.

Ongun, herkesi Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'ne sahip çıkmaya çağırdı.
Diğer Ziraat Odası Başkanları da araştırmasız tarım olmayacağını belirterek, enstitünün kapatılmasına ya da taşınmasına karşı olduklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 18:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?