4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Erdemli'ye 150 yataklı hastane

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne 150 yataklı araştırma hastanesi yapılacağı bildirildi.

Erdemli'de incelemelerde bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İl Sağlık Müdürü Dr. Atakan Kızılok, Erdemli Sağlık Grup Başkanı Ali Yaman, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Asım Gürsoy ile birlikte Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan ve Belediye Başkanı Musa Mutlu'yu ziyaret ederek ilçenin sağlık sorunları hakkında bilgi aldı.
Türk Polis Teşkilatı'nın 161. kuruluş yıldönümü kutlamalarına da katılan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ünüvar, tören sonrasında Erdemli Belediyesi'nin hastane yapımı için tahsis ettiği Koyuncu Mahallesi Kocaköy mevkiindeki 68 dönümlük araziyi yerinde inceledi.

Ünüvar, yapılacak hastaneyle ilgili çalışmaların ihale aşamasına getirildiğini, yaz mevsiminin ortasına doğru hastanenin temelinin atılabileceğini belirterek, ilk etapta 6 milyon YTL ödenek ayrıldığını kaydetti.

Erdemli Devlet Hastanesi'nin mevcut haliyle ihtiyaca cevap vermediğine dikkat çeken Ünüvar, hastanenin iyi bir elden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Erdemli Belediyesi'nin yer tahsisini yaptığı yeni yaptırılacak hastane bölge hastanesi olma özelliğini taşıyacak, aynı zamanda hastanenin yapıldığı bölge de bir cazibe merkezi durumuna gelecek. Hastane yapılması düşünülen yer hem havadar hem de sakin. Tam bizim istediğimiz yer" dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Mersin'de araştırma hastanesi yapmak için 300 dönümlük araziye ihtiyaç olduğunu, ancak bulamadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Mersin sağlık hizmeti konusunda çok kısır bir kent. Bakanlık olarak çok amaçlı sağlık kompleksi yapmak için 300 dönümlük yer arıyoruz, bulamıyoruz. Mevcut sağlık kuruluşları da ihtiyaca cevap veremiyor. Sürekli arayışlar içerisine giriyoruz. Mersin merkez, Mut ve Gülnar ilçelerimizde hekim açığımız, kırsal kesimlerde ise ebe ve hemşire ihtiyacımız var. Bu açıkları kapatmak için özellikle vekil ebe hemşire istihdamını sağlayacak projemizi hayata geçirmek üzereyiz. Bu konuda çalışmalar bitti. Maliye Bakanlığı da projemizi onayladı."

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 18:57:20
Güncelleme :10 Nisan 2006 Pazartesi 19:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?