4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Kadın sağlığı projesi

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan Ulusal Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde yürütülecek olan "Kadın Sağlığı Projesi", Mersin'in Silifke İlçesi'nde Sağlık Grup Başkanlığı'na bağlı doktor, ebe ve hemşirelerden oluşan sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirilecek. Proje, ilçedeki 15-60 yaş arasındaki kadınların sağlık eğitimleri tamamlanıncaya kadar devam edecek.

Kaymakam Sefa Çetin başkanlığında, kaymakamlık binasında yapılan toplantıda, kadın sağlığının önemine değinen doktorlar, projenin gerçekleşmesi için çalışacak.
Toplantıda konuşan İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Murat Güngör, kadınların sağlık eğitiminde çalışacak olan sağlık ekiplerinin, 1 Nolu Sağlık Ocağı doktorlarından Ayşe Dölek, Hemşire Ayşe Söylemez, 2 Nolu Sağlık Ocağı doktorlarından E.Aşkım Kılıç, Hemşire Nurcan Akarca, Taşucu Sağlık Ocağı doktorlarından Nur Uludağ, Hemşire Hatice Yavaş'tan kurulduğunu ve en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

Bu hafta içerisinde yapılacak olan program dahilinde ekiplerin çalışmalara başlayacağını ifade eden Kaymakam Sefa Çetin ise, "Hedefimiz Kadın Sağlığı Projesi içerisinde ilçemizde yaşayan 35 bin bayana ulaşmaktır. Bayanlarımızı İlçe Sağlık Grup Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren sağlık ekipleriyle buluşturmak ve sağlık sorunlarına birlikte çözüm bulmaktır" dedi.
İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından hazırlanacak program dahilinde 15-60 yaş arasındaki kadınlara ulaşılacak.

Kadın sağlığını etkileyen bütün durumlarda erken tanı ve sağlık kuruluşlarını kullanmayı amaçlayan proje, kadınların, öncelikli sağlık problemleri konusunda bilgilendirilmesini hedefliyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 10:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?