4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Prostat diye yattı taş çıktı

Mersin'de, prostat şüphesiyle hastaneye yatan bir inşaat ustasının idrar torbasından yaklaşık yarım kilo ağırlığında taş çıktı.

68 yaşındaki inşaat ustası Mehmet Kelekçi, bir süre önce idrar yollarındaki rahatsızlık nedeniyle Toros Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Üroloji Uzmanı Doktor Nedim İnce tarafından prostat şüphesiyle tetkikleri yapılan hastanın idrar torbasında 7-8 santimetre çapında taş olduğu saptandı. Dün ameliyata alınan inşaat ustasının idrar torbasından yaklaşık 500 gram ağırlığındaki taş, 45 dakika süren ameliyatla çıkarıldı.

Kelekçi'nin mesanesinden çıkarılan taşın büyüklüğü doktor dahil herkesi şaşkına çevirdi. Ameliyat sonrası idrar torbasından çıkan taşı görünce oldukça şaşıran Kelekçi, "Aslında hiçbir ağrı ve sızı hissetmiyordum. Ama son zamanlarda sık sık tuvalete çıkmaya başladım. Bizim yaşlarda olan erkeklerde çok sık görüldüğü için prostat kuşkusuyla hastaneye başvurdum. Doktorların yaptığı tetkik sonucu rahatsızlığımın prostat değil, taş olduğu anlaşıldı" dedi.

Kendisini şimdi çok daha iyi hissettiğini ifade eden Mehmet Kelekçi, şöyle konuştu:
"Ameliyattan çıktıktan sonra taşı görünce çok şaşırdım. Geçen yıl safra kesesi ameliyatı olmuştum. Safra kesemdeki küçücük taş çok acı vermişti. Bu taşın bana hiç acı vermemesine doğrusu şaşırdım. Taş büyük olduğu için doktorlar da çok şaşırdı. Doktorum ameliyat sonrası bana takılarak 'Sen bu taşı çok sevdin. Vermem dedin ama ben zorla çekip aldım' dedi."

Hastasının sık idrar yapma, geceleri sık idrara kalkma ve idrar yaparken zorlanma şikayetiyle başvurduğunu söyleyen Üroloji Uzmanı Doktor Nedim İnce ise, "Hastaya öncelikle prostat muayenesini yaptık ama prostatı büyük değildi. Ultrason ve filmlerinde 7-8 santimetre çapında oldukça büyük bir mesane taşı saptadık. Bu taşı gerçekleştirdiğimiz bir operasyonla mesaneden aldık. Tabi operasyon kolay olmadı. Taş çok büyük olduğu için mesaneye fazla zarar vermeden alabilmek için 45 dakika kadar uğraştık" diye konuştu.

Hastanın taşı yıllardır bünyesinde taşıdığını ifade eden İnce, "500 gram ağırlığındaki bu taş, hastanın mesanesinde uzun yıllardır kaldığı için bünye bu taşa iyice adapte olmuş. Çok eski bir taş. Mesane bunu kabul etmiş. O nedenle de sanki vücuttan bir parçaymış gibi hiç ağrıya neden olmamış" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 19:56:24
Güncelleme :13 Nisan 2006 Perşembe 20:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?