4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hastalar güleryüz istiyor

Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, vatandaşların hastanelerde güler yüzle karşılanması gerektiğini belirterek "Bu bir hasta hakkıdır" dedi. 

Göktaş, yaptığı açıklamada, hastanelerde kötü muamele gören, azarlanan, hakarete uğrayanların İl İnsan Hakları Kurulları'na ya da ilçelerde kaymakamlıklara başvurarak şikayet etme haklarının bulunduğunu hatırlattı.
 
Hasta psikolojisi ile hastaneye gidenlere karşı hastane personellerinin daha sabırlı ve hoşgörülü olmaları gerektiğini vurgulayan Göktaş, "Kendisine soru sorduğunuz için doktordan, hemşireden, hastane personelinden azar işitemezsiniz. Hasta hakkı ihlali yapan personele insan hakları kurullarınca uyarı cezası verilmekte ve üst üste uyarı alanlar hakkında istenirse idari soruşturma açılıp görev yeri bile değiştirilmektedir. Çekinmeden hakkınızı arayınız. Kimse isteyerek ve bilerek hasta olmuyor. Hastaya ve yakınına kötü davranmaya kimsenin hakkı yok" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 14:25:22
Güncelleme :4 Eylül 2006 Pazartesi 16:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vasfi başçı IP: 85.106.250.xxx Tarih : 24.11.2006 23:06:00
adam haklı. hemde son derece haklı. ama bu ülkede hangi hakkımızı kullanmayı doğru dürüst biliyozda hasta hakkını bileceğiz. çetkoder başkanını kutlarım.