4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Gurbetçiden anlamlı yardım

Almanya'da yaşayan 65 yaşındaki Sebiha Uzun, merkeze bağlı Doruklu Köyü'ne sağlık ocağı yapılması şartıyla İl Genel Meclisi'ne arsa bağışladı. Sağlık ocağının yapılmasıyla birlikte tam donanımlı ambulans alacağını da söyleyen yaşlı kadın, Mersin Devlet Hastanesi'ne de 500 euro para yardımında bulunacağını belirtti.

Mersin İl Genel Meclisi, mart ayının ilk toplantısını bugün yaptı. Ali Erdinç başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, yoklama ve açılışın ardından bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunması ve oylanmasıyla sürdü. Gündem maddeleri arasında yer alan, İl Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Kurulu toplantısına katılmak üzere meclis üyelerinden bir temsilci seçilmesiyle ilgili gündem maddesi hakkında yapılan oylamada, Mehmet İştemel temsilci üye olarak seçildi.

Toplantıda, Mersin Devlet Hastanesi Başhekimliği ile Finansbank arasında yapılan protokol gereği, ek poliklinik binası yapılması şartıyla Finansbank tarafından Özel İdare hesabına aktarılan 1 milyon 500 bin YTL ile ilgili 4. gündem maddesi şartlı bağış olarak kabul edildi. Bu gündem maddesiyle ilgili olarak söz alan Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murtaza Büyükkınacı, ek poliklinik binası yapılmasının gerekli olduğunu ifade ederek, binanın yapım masraflarının 1 milyon 500 bin YTL'nin üzerinde olması durumunda aradaki farkı döner sermayeden karşılayacaklarını kaydetti.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Erdinç ise, merkeze bağlı Doruklu Köyü'ne sağlık ocağı yapılması şartıyla 65 yaşındaki Sebiha Uzun'un, İl Genel Meclisi'ne arsa bağışladığını duyurdu, Erdinç, toplantıya katılan Sebiha Uzun'dan kürsüye gelerek konu hakkında açıklama yapmasını rica etti. Kürsüye gelen Uzun, sağlık ocağı bulunmayan Doruklu Köyü'ne sağlık ocağı yapılması şartıyla 1 dönüm 250 metrekare arsa bağışladığını belirtti. Sağlık ocağı yapılmasıyla birlikte Almanya'dan tam donanımlı bir de ambulans alacağını söyleyen Uzun, Mersin Devlet Hastanesi'ne de 500 euro para yardımında bulunacağını ifade etti.

İl Genel Meclisi üyeleri tarafından ayakta alkışlanan Sebiha Uzun'un, Mersin'de doğduğu ve 35 yıldır çocuklarıyla birlikte Almanya'da yaşadığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 19:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?