2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

İl Genel Meclisi toplandı

Mersin'de 1 uzman hekime 4 bin 575, 1 pratisyen hekime 2 bin 427, 1 hemşireye bin 286 ve 1 ebeye de bin 221 hasta düştüğü bildirildi.

Mersin İl Genel Meclisi'nin Kasım Ayı 19. Bileşimi, bugün yapıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan İl Genel Meclisi Toplantısı, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin oylanması ve oybirliğiyle kabul edilmesiyle sürdü. Toplantıda, İl Genel Meclisi Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan Mersin'in sağlık alanındaki verileri değerlendirildi.

Sağlık Komisyonu Başkanı Veli Dev, Mersin'in sağlık hizmetlerinin giderilmesi ve biriken ihtiyaç ve eksiklerin tamamlanması için ödenek tahsisinin hassasiyetle giderilmesi gerektiğini söyledi. Dev, sağlıkla ilgili harcamalar için toplam 7 milyon 500 bin YTL ödeneğe ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Mersin'de sağlık alanındaki verileri de açıklayan Dev, kentte toplam 5 bin 632 sağlık personelinin görev yaptığını, bu rakamlar ışığında 1 uzman hekime 4 bin 575, 1 pratisyen hekime 2 bin 427, 1 hemşireye bin 286 ve 1 ebeye bin 221 kişi düştüğünü söyledi. Yataklı tedavi kurumlarının yatak kapasitesinin toplam 3 bin 66 olduğunu ifade eden Dev, 112 Acil Yardım ve Kurtarma Hizmetleri'nin de 2005 yılı ekim ayı sonu itibarı ile 19 bin 113 vakaya müdahale ettiğini, 2005 yılı ilk 10 aylık ortalama vakaya varış süresinin 8 dakika 10 saniye olduğunu kaydetti.

Veli Dev, Mersin'de 2004 yılında 8 bin 418 kişinin Yeşil Kart aldığını, bu rakamın 2005 yılı ilk 9 ayında 10 bin 658 kişi olarak gerçekleştiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Toplantısı'nda ele alınan bir diğer konu ise, Mersin Devlet Hastanesi'nin yaptırmayı planladığı 7 katlı poliklinik oldu. Meclis Başkanı Ali Erdinç, İl Genel Meclisi'ne sunduğu önergede, Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murtaza Büyükkınacı'nın yaptırmayı planladığı ve 5 katının yapımını Finansbank'ın üstlendiği yeni poliklinik binasının inşasına İl Sağlık Müdürlüğü ve Valilik tarafından neden izin verilmediğinin öğrenilmesi için Bilgi Edinme Yasası'ndan yararlanılmasını önerdi.

Erdinç, "İl Sağlık Müdürlüğü ve Mersin Valiliği, neden devletin elinden para çıkmadan yapılacak olan bir projeye onay vermedi, verdirtmiyor ya da izin vermiyor? Bunu bilmiyoruz. Bu konuda bilgi sahibi olmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Erdinç'in verdiği bu önerge oy çokluğuyla kabul edildi.
Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, poliklinik yapımının engellenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı, konuyla ilgili mevzuatın işlediği belirtildi. Polikliniğin yapımıyla ilgili olarak inşaat izni verilebilmesi için Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden verilecek onayın beklendiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 21:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?