2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Kuduz köpek alarmı

Mersin'de ağzı salyalı bir köpek polisi ve mahalleliyi alarma geçirdi. Kuduz olduğu ileri sürülen köpek, polis ekiplerince yaklaşık 3 saat süreyle kontrol altında tutulduktan sonra, belediye görevlilerince yakalandı.  Olay bu sabah Toroslar Mahallesi, 92115. Sokak, 18 numaralı evin önünde meydana geldi. Siyah bir sokak köpeğinin ağzında salyalarla evin kapısının önünde yattığını gören mahalleli, polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, sokak çevresinde önlem aldıktan sonra, kuduz olup olmadığından emin olamadığı köpeği önce vurmayı düşündü. Polis daha sonra bundan vazgeçerek durumu belediyeye bildirdi.

Bu arada, mahalle sakinleri, köpeğin daha önce mahallede bazı kişilere saldırdığını söyleyip, kuduz olduğunu ileri sürdü. İhbar üzerine bir süre sonra olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, kuduz olduğu ileri sürülen köpeği, zorlanmadan yakaladı. Çengelli sopayla boynuna ip geçirilen köpek, zorluk çıkarmadan kamyona yüklendi. Belediye görevlileri, köpeğin kuduz değil hasta olabileceğini bildirdi.

Öte yandan, ekipler, mahallelinin isteği üzerine yine evlerinin merdiven altlarında bulunan 3 köpeği daha yakaladı. Merdiven altından güçlükle çıkarılan bir köpeğin uyuz olduğu görüldü. Uyuz köpek, belediye ekiplerine zor anlar yaşattı. Yakalanan köpekler, kamyona yüklendikten sonra belediyenin gözetimine alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 12:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zerda yol IP: 81.214.201.xxx Tarih : 17.09.2005 10:29:30
bence belediyeye hayvan vermemek gerek onlar hayvanları zehırlıyorlar.herkes kapısının önündekı hayvanı beslese ac hayv.kalmaz.asıl hayv.lara eziyet edenler insanlar.