2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Parlak gülüşler

Mersin'de, Diş Hekimleri Haftası dolayısıyla öğrencilere diş sağlığı eğitimi verildi.

Diş Hekimleri Odası ile İş Kadınları Derneği'nin düzenlediği ortak etkinlikte, öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması da yapıldı. Mersin Diş Hekimleri Ağız ve Diş Sağlığı Komisyonu adına Bülent Yorulmaz ve Gökhan Durak, Pozcu Anaokulu'nda öğrencilere projeksiyon gösterisiyle ağız ve diş sağlığı eğitimi verdi. Sunum sırasında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bülent Yorulmaz, çocuklara süt dişlerini tanıtarak korumaları için alınması gereken önlemleri anlattı. Yorulmaz, koruyucu diş hekimliğini yaygınlaştırmak için Pozcu Anaokulu'nda 150 öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi verdiklerini, bu eğitimin diğer kurumlarda da diş hekimi arkadaşları tarafından sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan, "Parlak gülüşler ve parlak gelecekler" sloganıyla başlatılan ağız ve diş sağlığı kontrolleri de sürdürülüyor. Okullardan araçlarla diş hekimlerinin muayenehanelerine getirilen öğrencilere burada ağız ve diş sağlığı kontrolleri yapıldı. Diş fırçalama tekniklerinin de öğretildiği etkinlik kapsamında çocuklara ayrıca diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.
Çocukların kendi kendilerine dişlerini fırçalayabilmesi gerektiğini kaydeden Diş Hekimi Dr. Meral Güner Demirtaş, çocukların diş fırçalaması konusunda "Arkadaki altı yaş dişlerinin fırçalandığından mutlak surette emin olunmalı, diş ipi kullanma konusunda da onlara yardımcı olunmalı" dedi.

Demirtaş, muayene ettiği öğrencilere fırça ve diş macunu hediye etti. Öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilmesi ve muayenesi konusunda verdikleri hizmetten son derece mutlu olduklarını belirten İş Kadınları Derneği Başkanı Nihal Duman ise, "Parlak gülüşler için diş hekimi ve aileler işbirliği içinde olmalıdır. Bütün ailenin düzenli olarak diş hekimine gitmesi büyük önem taşımaktadır. Anne ve babalar çocuklarını ilk olarak kendi diş muayenelerine giderken yanlarında götürmelidir. Böylece diş hekimi muayenehanesi de çocuklara ileride daha tanıdık gelecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 10:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?