2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Şeker kontrol altında

Türk Diyabet Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Ahmet Uyar, sağlıklı insanların da 6 ayda bir kez şeker taraması yaptırması gerektiğini söyledi.

Türk Diyabet Cemiyeti Mersin Hastanesi'nin, Akdeniz Belediyesi binası önünde yaptığı ücretsiz kan şekeri taramasında bilgi veren Türk Diyabet Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Ahmet Uyar, birçok kişinin şeker hastası olduğundan dahi haberdar olmadığını, yapılan ücretsiz taramalar ile şeker hastalarının tespit edilerek periyodik tedavilerinin yapıldığını kaydetti. Ücretsiz kan şekeri testlerinin kentin değişik noktalarında belirli aralıklarla devam edeceğini belirten Uyar, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla daha önce yaptıkları teste binin üzerinde katılım olduğunu ve yapılan taramalarda ortalama yüzde 7.5 oranında Mersin merkezde şeker hastasına rastlandığını ifade etti. Şeker hastalığının tedavi edilemediğini, ancak özenli bakımla ilerlemesinin önüne geçilebildiğini dile getiren Uyar, "Geçmeyen bir hastalık, bu nedenle hastaların tedavilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Gerekli tedavi yapılmadığı taktirde sonuç, körlük ya da ayak kesilmesine kadar varabiliyor. Sağlıklı insanlar bile 6 ayda bir kontrol yaptırmalı" dedi.

Uyar, Türkiye genelindeki 19 şubelerinin yaptığı taramalarda, Türkiye'de 5 bin şeker hastasının olduğunu tespit ettiklerini sözlerine ekledi.
Ücretsiz kan şekeri taramalarına Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 16:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?