2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Tetanos aşı kampanyası

Mersin'de, Toros Rotary Kulübü ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği Tetanos Aşı Kampanyası kapsamında, Sanayi Sitesi'nde çalışan ve metalle yakın temasta bulunduğu için yüksek risk grubu içinde kabul edilen 5 bin işçiye aşı yapılacak.

Kampanya öncesi KOSGEB Müdürlüğü Konferans Salonu'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Mersin İl Sağlık Müdürü Atakan Kızılok, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esat Yılgör, Rotary Kulübü 2430. Bölge Dönem Guvernörü Malik Aviral, KOSGEB Müdürü Ali Çelik ve Mersin Toros Rotaract Kulübü 2005 Yılı Dönem Başkanı Tayfun Yapıcı katıldı.

Toplantıda konuşan Rotary Kulübü 2430. Bölge Dönem Guvernörü Malik Aviral, Rotary Kulübü'nün dünya sathında sağlıkla ilgili pek çok projede etkin rol aldığını belirterek, 1980 yılında çocuk felcinin dünyadan kazınması için başlatılan projenin en önemli mimarları arasında Rotary Kulübü'nün de bulunduğunu söyledi. Projede yer almalarının ve başarıya ulaşmanın gururunı yaşadıklarını ifade eden Aviral, "Yıllarca süren çabalarımızın sonucunda bugün çocuk felcinin kökü kazınmıştır. Bu anlamda Rotary'nin payı büyüktür. Yine 3. Tetanos Aşı Kampanyası ile toplumsal bir görevi yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu projeyle 5 bin işçi aşılanacak" dedi.

Mersin İl Sağlık Müdürü Atakan Kızılok ise, kampanyaya destek verenlere ve Rotary Kulübü'ne teşekkür etti. Kızılok, toplumsal önemi bulunan projelere İl Sağlık Müdürlüğü olarak destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından aşı kampanyası başladı. Kampanyanın ilk aşısını İl Sağlık Müdürü Ataka Kızılok, Mersin Toros Rotaract Kulübü 2005 Yılı Dönem Başkanı Tayfun Yapıcı'ya yaptı. Aşı kampanyası daha sonra Sanayi Sitesi içerisinde işçilerin aşılanmasıyla devam etti.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 17:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?