17
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

321 kız çocuğu okulla hiç tanışmadı

Osmaniye'de, Eylül 2005 itibarı ile okula hiç kayıt yaptırmayan kız çocuğu sayısının 321 olduğu bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğinde başlatılan Haydi Kızlar Okula Kampanyası ile ilgili Öğretmenevi'nde toplantı yapıldı.

Toplantıda geçen seneki yapılan çalışmalar değerlendirilirken, bu sene yapılması gereken çalışmalar konuşuldu. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Şahin, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve mahalle muhtarları katıldı.

Haydi Kızlar Okula Kampanyası kapsamında Osmaniye'de yapılan çalışmalarda hedefledikleri noktaya çok yaklaştıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Şahin, "Proje çerçevesinde görev alan arkadaşlarım ile okul müdürleri, okul aile birlikleri ve mahalle muhtarlarımızın özverili çalışmaları neticesinde bu noktaya geldik. Bu çalışmalarımızda, başta sayın valimiz olmak üzere milli eğitim müdürümüz ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin çok büyük katkıları oldu. Ben bu şekilde bir desteği diğer illerde duymadım. Basınımıza da verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum ve desteklerinin devamını diliyorum. Ancak biz bu çalışmaları yeterli bulmuyoruz. Çünkü kenar semtlerde ve kırsal kesimlerde hala mağdur durumda kızlarımızın bulunduğunu görüyoruz. Bunun yanı sıra Osmaniye'de eğitimi belli bir yere getirmiş bulunuyoruz. İşte bu çalışmalar da bunun bir basamağıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Osmaniye'de yapılan çalışmaların istatistiki bilgilerini çıkardıklarını anlatan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hasan Topal ise, "2005 - 2006 eğitim - öğretim yılında ilköğretim okullarına kayıtlı öğrenci sayısına göre Osmaniye il genelinde 36 bin 125 kız öğrenci, 39 bin 453 erkek öğrenci olmak üzere toplam 75 bin 578 öğrenci vardır. Bunun yanı sıra yaptığımız araştırmalarda Eylül 2005 itibarı ile okula hiç kayıt yaptırmayan kız çocuğu sayısı; merkez ilçede 278 ve ilçelerde 43 olmak üzere toplam 321 olarak tespit edildi. Diğer yandan sürekli devamsızlığı tespit edilen kız öğrenci sayısı ise 347. Bunlardan 61 kız öğrencinin devamı sağlanmış, 286 öğrencinin ise devamı sağlanamamıştır. Burada en büyük sorun adres bilgilerinin yetersiz olmasıdır. Bunların dışında zorunlu eğitim çağı dışına çıkmış 200 öğrencinin de kaydı silinmiştir" diye konuştu.

Kampanya çalışmaları ile ilgili bilgi de veren Topal, "Düzenlenen kampanya çalışmaları ile okula gitmeyen 668 öğrenci tespit edildi. Bunlardan 328'inin kaydı yapıldı, 340'ının ise kaydı sağlanamadı. Buradaki başarı yüzdesi 49'dur. Bizler bunu UNICEF yetkililerine bildirdiğimizde, ülke çapındaki değerlendirmelere göre bunun büyük bir başarı olduğunu söylediler. Bizler bu başarıyı hep birlikte sağladık" şeklinde konuştu.

Kampanya çerçevesinde ilgililerden talepleri olduğunu ifade eden Topal, "Mahalle muhtarlarımızdan aile ikna ziyaretlerine katılmalarını, adres tespitlerini sağlıklı yapmalarını, okullarla iş birliği ve koordinasyonu azami ölçüde sürdürmelerini, öneri ve taleplerini ise bizlere iletmelerini istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 16:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?