19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Kötüler artık korksun!

Polis Akademisi Başkanlığınca düzenlenen Uygulamalı Mesleki Eğitim programı bu yılda planlandığı şekilde uygulamaya konuldu. 2004 yılı Polis Meslek Yüksek Okulu Sınavlarında Osmaniye'den sınava katılarak başarılı olan ve 2004-2005 eğitim-öğretim yılında çeşitli Polis Meslek Yüksek Okullarında eğitim gören Polis Okulu öğrencilerine, İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdür Vekili Başkomiser Mehmet Öztürk koordinesinde, Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis Merkezi Amirlikleri, Asayiş, Trafik Denetleme, Trafik Tescil Şube Müdürlüklerinde meslekte yapılacak işlem ve uygulamaları hakkında ön bilgi ve becerilerini pekiştirmek amacıyla 18 Temmuz - 24 Eylül 2005 tarihleri arasında iki dönem halinde öğrencilerin Uygulamalı Mesleki Eğitimleri yaptırıldı.

Uygulamalı Mesleki Eğitimi tamamlayan öğrencilere bir konuşma yapan Osmaniye İl Emniyet Müdürü Özdemir Gürsu, bu eğitimin meslek hayatı için bir prova niteliği taşıdığını söyledi. Bu eğitimin ileriki yıllarda büyük faydalarının görüleceğini vurgulayan Gürsu şöyle devam etti.

"Polislik mesleğine başladığınız şu günlerde okulda öğrenmiş olduğunuz bilgilerinizi kadromuzda pekiştirme fırsatı buldunuz, bunu ileriki meslek hayatınızda size büyük katkıda bulunacağı kanısındayım buradaki çalışmalardan edindiğiniz izlenimlerde bizlerin üzerine gideceği konular olacaktır. Memleketimizde görev yaparken çevremizle olan ilişkilerde polise ilgi ve sevginizde bir bağlantısı oldunuz sizlere mutluluk ve başarı dileyerek uğurluyorum. Eğitiminiz sonunda mesleğin başarılı polisi olmanız Devlet otoritesinin ve insan’a saygın timsali hizmetinizde esenlikler diliyorum"

Staj eğitimini tamamlayan öğrenciler ise Osmaniye Emniyet Müdürlüğü bünyesinde tamamladıkları staj esnasında okullarda teorik olarak öğrendikleri bilgilerin pratik olarak uygulamasını yaptıklarını, stajın çok verimli olduğunu söylerken, kendilerinden sıcak ilgilerini esirgemeyen ve her konuda yardımcı olan Osmaniye Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teşekkür ettiler.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 17:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru acıkabak IP: 78.160.24.xxx Tarih : 8.03.2010 14:10:45

ben yozgat polis okuluna gelmiştim mehmet akif ersoy okulundan okulu çok sevdim  2.sınftan ibrahim abi ben ve iki arkadaşımı gezdirmişti ibrahim abi seni çok seviyorum