17
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Emniyet'ten öğrencilere moral

Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Pazar günü yapılacak olan OKS ve önümüzdeki hafta yapılacak ÖSS öncesi öğrencilere moral verdi. 

Osmaniye Emniyet Teşkilatı mensuplarının OKS ve ÖSS'ye girecek çocuklarını emniyet müdürlüğü bahçesinde biraraya getiren Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, sınava girecek öğrencilere kalem, silgi ve nazar boncuğu hediye etti. Halil Yılmaz, "Bu kalem ve silgiler sizlerin imtihanda en büyük yardımcınız olacaktır. Diğer nazar boncuklarını ise sizlerin, en beğendiğiniz kişilere hediye edebilirsiniz" dedi. Öğrencilere moral veren Yılmaz, "Sizler geleceğin büyükleri, idarecileri, yöneticileri, bu ülkenin bürokratları olacaksınız. Şu anda geleceğiniz için bir dönüm noktasındasınız. Geleceğinizi iyi belirlemek için mutlaka bir hedef seçin. Hedef belirleyen insanlar her zaman başarılı olmuştur. Başaramamak için bir sebep olamaz. Yeter ki sizler başarılı olacağınıza inanın. İnanan insanlar, belirledikleri hedefe mutlaka ulaşır. Sizler de inşallah hedeflerinize ulaşırsınız. Hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Daha sonra konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan ise, özellikle velileri öğrencilere baskı yapmamaları konusunda uyardı. Ayan, "Bu tür imtihanlarda özellikle velilere daha çok görev düşmektedir. Veliler kesinlikle çocuklarını başkalarının çocukları ile kıyaslamasınlar. Çocuklarını başarılı olmaları konusunda baskı altında tutmasınlar. Çünkü en çok stresi veliler yapmaktadır. Bu nedenle onlara daha çok görev düşüyor. Öğrenciler ise heyecan ve korkularını mutlaka yenmelidirler. Girecekleri imtihanın okulda yapılan imtihanlardan bir farkı olmadığını düşünsünler. Ayrıca uyku ve yemeklerine de dikkat etsinler ve hiçbir zaman aşırıya kaçmasınlar" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından öğrenci ve velilere çeşitli ikramlar yapıldı. Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan, veliler ve öğrenciler ile sohbet ederek, onların sorularını cevapladı.
(ACK-HT-OK-OK-DE-Y)
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 22:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?