17
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Özel Hoşgörü'den çifte başarı

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen "Milli Mücadelede Osmaniye" konulu şiir yarışmasında Özel Hoşgörü İlköğretim Okulu öğrencileri ikincilik ve üçüncülük elde etti.

Elde edilen başarıdan dolayı öğrencilerini kutlayan Okul Müdürü Bekir Güleçyüz, "Türkçe öğretmenlerinin rehberliğinde yapılan bu yarışmaya, şiir kulübünde bulunan öğrenciler büyük ilgi gösterdi ve birbirinden güzel eserlerle yarışmaya yoğun katılım oldu. Küçük şairlerden 6/D sınıfı öğrencisi İrem Temel 'Bir Destandır Osmaniye' adlı şiiriyle il ikincisi olurken, 8/C sınıfı öğrencilerinden Gizem Sultan Börk 'Yedi Ocakta' adlı şiiriyle il üçüncüsü oldu. Derece alan öğrencilerimiz, kutlama töreninde altınla ödüllendirildi" dedi.

Öğrencilerin bu tür yarışmalarda özgüvenlerini kazandığına işaret eden Güleçyüz, şunları söyledi:

"Okulumuzda, öğrencilerimizin kendilerini ve duygularını ifade edebilmelerini önemsiyorum. Yapılan kulüp çalışmalarıyla yazı çalışmalarında gelişme olduğunu ve buna bağlı olarak da yarışmalardan dereceler almamızın memnuniyetini taşıyorum. Geçtiğimiz yıl da Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle düzenlenen yarışmada öğrencilerimizden Nur Nihal Baltacı kompozisyon dalında il birincisi olmuştu. Bizim için bu başarıların özellikle Milli Mücadele gibi çok anlamlı bir konuda olması büyük bir onur kaynağıdır. Bu başarılar, okulumuzda bir kültür ve gelenek haline geldi. Gerek il genelinde gerekse ulusal seviyede yapılan yarışma ve organizasyonlara öğrencilerimiz yoğun ilgi gösteriyor ve çok ciddi eserlerle katılım oluyor, güzel başarılar elde ediliyor. Başarı elde eden öğrencilerimi ve öğretmenlerini tebrik ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 18:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim çalık IP: 81.213.204.xxx Tarih : 23.07.2008 13:02:40

hoşgörünün başarılarının devamını dilerim...