17
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Çanakkale Zaferi kutlamaları

Osmaniye'de, Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende, şehit yakınlarına Cumhurbaşkanı'nın gönderdiği berat ve madalyalar verildi.

Atatürk İlköğretim Okulu Salonu'nda düzenlenen törene Vali Zübeyir Kemelek, Vali Yardımcısı Nihat Yıldırım, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Cemal Aydınalp, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İlhan Ekemen, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, Emniyet Müdürü Özdemir Gürsu, Baro Başkanı Avukat Hüseyin Sezgin, Müftü Zeki Sarılar, Osmaniye Şehit Yakınları ve Gaziler Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Hatice Türkmen ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Vali Zübeyir Kemelek'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Şehit Uzman Çavuş Öner Çivili'nin eşi Cennet ve kızı Elif Hande Çivili ile Şehit Jandarma Er Gökhan Börklüoğlu'nun babası Ali Börklüoğlu'na Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen berat ve madalyalar verildi.

Törende, Vali Kemelek'e, Dervişiye Köyü'nde 35 yıl önce Mehmet Ateş tarafından bulunan bir top mermisi kovanı verildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 13:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM IP: 193.255.187.xxx Tarih : 4.04.2006 18:56:49
MRB.BU GİBİ ETKİNLİKLER OSMNAİYEMİZ VE TARİHİN DAHA İYİ ANLAŞILMASI AÇISINDAN ÇOK YARARLI OLACAKTIR.BU GİBİ ETKİNLİKLERİN DEVAMINI DİLİYORUM.BİR TARİHÇİ OLARAK GURUR VERİCİ BİR DURUM.TEŞEKKÜR EDERİM