19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Ayşe Aybaba Anaokulu açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Danone ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliğiyle Gülümseyen Gelecek Ana Sınıfı Projesi kapsamında yaptırılan Öğretmen Ayşe Aybaba Anaokulu törenle açıldı.

Açılış törenine, Vali İsa Küçük, Belediye Başkan Vekili Hamza Yılmazer, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, Danone Pazarlama Yöneticisi Pınar Gülek, ÇYDD Proje Sorumlusu Gülser Alparslan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan, okul öncesi eğitimin çocukların eğitim hayatları üzerinde ne kadar etkili olduğunu belirterek, "Muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için eğitim süresinin uzatılması gerekiyor. Bundan da okul öncesi eğitimin önemi ortaya çıkıyor" dedi.

Ayan, Osmaniye'de anaokulu seviyesini yukarılara çekmek için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Danone Pazarlama Yöneticisi Pınar Gülek, şu anda Türkiye'de yüzde 14 olan anaokulu oranını daha yukarılara çekmek için bu ortak proje yürüttüklerini ifade ederek, "2005 yılı içerisinde Gülümseyen Gelecek Projesi dahilinde, 81 ilde 250 anaokulu açmayı hedefliyoruz. Ayrıca sağlıklı bir gelecek için sağlıklı nesiller yetiştirilmesi gerektiği düşüncesiyle Danone Sağlıklı Büyüme Ekibi, 'Sağlıklı Beslenme Eğitimi' için Türkiye'yi il il geziyor" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 11:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilgay çevik IP: 78.172.76.xxx Tarih : 27.03.2008 00:07:57

danone yi ve çağdaş yaşamı destekleme derneğini bu anlamda kutluyorum.bende bir anasınıfı öğretmeni olarak sonuna kadar sizleri destekliyorum.yalovada elmalık köyünde öğretmenim.okulumuz depreme karşı güçlendirme nedeniyle yıkıldı.ve şimdi bir sınıfımız maalesef yok :( okulumuz 2008-2009 eğtm yılında açılacaktır.ancak gerekli olan materyellerimiz ve eğitici oyuncaklarımız,köşelrimiz yoktur.gerekli resmi işlemleri başlattıktan sonra yalova elmalık salim delen i.ö.o una yardım ederseniz ben,köy halkımız ve şekerlerimz çok mutlu olacağız.ilginizi bizden esirgemeyin.eğitime bir destek de sizler verin saygılarımızla.