19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım...'

Osmaniye Valiliği tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslararası İngilizce Konuşma Yaz Kampı'nın Türk ve yabancı öğrencileri, Vali İsa Küçük'ü ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Vali İsa Küçük, öğrencilere kamp hakkındaki görüş ve önerilerini sordu.

Kamptan memnun kaldıklarını dile getiren öğrenciler, kampın yer ve tesis olarak oldukça iyi özelliklere sahip olduğunu söyledi. Öğrenciler, kampta internet bağlantısı, gölgelik alan ve fotokopi makinesine ihtiyaç olduğunu dile getirirken, Vali Küçük bu sorunların bir an evvel çözülmesi için talimat verdi. Küçük, şöyle konuştu:

"Bu sene geçen seneki kampa göre İngilizce konuşma düzeyinin daha iyi olduğunu görüyorum. Bu yılın, kampın 2. yılı olması bize tecrübe kazandırdı. Önemli olan insanların birbirini tanıması ve kaynaşması. Bugün dünya, medeniyetler çatışması kavramını tartışıyor. Biz bunun tam karşıtını, medeniyetler barışını savunuyoruz ve bu kamp bunun bir örneği oldu. Bu topraklarda yaşayan herkes barış yanlısıdır. Yaklaşık bin yıl önce bu topraklardan gelen büyük bir ozan Yunus Emre, 'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz' diyerek, barışın önemine dikkat çekmiştir. Biz de bunu temel alıyoruz. Bu 15 gün içinde, şairin bu öğütlerini tutan yaklaşık 70 genç, bu projeyi ayağa kaldırıyor ve gelecek kuşaklar açısından önemli bir örnek sergiliyorlar. Kendilerini Osmaniye'de görmekten, misafir etmekten ve böyle bir işbirliğini gerçekleştirmekten dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki doğru bir iş yapıyoruz ve bu işin temelindeki ilk tuğlalar sizlersiniz."

Vali İsa Küçük, ziyaret sonunda öğrencilere "Toroslarda Bir Efsane" adlı belgesel CD'sini hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 17:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?