20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Türk ve yabancı öğrenciler yaz kampında

Osmaniye Valiliği tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslararası İngilizce konuşma yaz kampı, Türk ve yabancı öğrencileri biraraya getirdi.

Belçika, Japonya, Fransa, İtalya, Güney Kore, İspanya ve Avusturya'dan gelen öğrencilerin yer aldığı Aslantaş Baraj Gölü Kayıkhane Tesisleri'ndeki kamp kapsamında, yabancı öğrencilere Kültür ve Turizm Elçisi Sertifikası verilecek. 3 İngilizce, 1 müzik öğretmeni ve 1 yönetici öğretmenin bulunduğu kampta, ayrıca 1 doktor ve 1 hemşire de görev yapıyor. Tam donanımlı bir ambulans ise 24 saat kampta hazır bekliyor.

Ortak konuşma dilinin İngilizce olduğu kampta, Türk ve yabancı öğrenciler çeşitli etkinliklerde bulunuyor. Kampta, İngilizce konuşma dersleri gruplar halinde çalışmalarla yapılırken, kültür ve turizm gezileri, spor faaliyetleri, müzik faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Bu yıl kampa ilave edilen yüzme havuzu ise kamp sakinlerinin en gözde mekanı olarak yer alıyor.

Kampta İngilizceleri'ni geliştirdiklerini söyleyen Türk öğrenciler, aynı zamanda farklı kültürleri tanımaktan da büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Yabancı öğrenciler ise kampın kendileri için farklı bir deneyim olduğunu ifade ederek, Türk kültürüne dair pek çok şey öğrendiklerini söylediler. Geleneksel Türk kıyafetlerini giyerek, sac başında ekmek pişiren öğrenciler, Türk insanının misafirperver olduğunu, yabancı arkadaşlarına gösterdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 16:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hll clk IP: 85.98.99.xxx Tarih : 18.08.2005 12:16:30
osmaniye ilimizde bu tür kültürel aktivitelerin ve rekreasyonel faaliyetlerin yapilmasi gurur verici bir durumdur bu tür organizasyonları destekliyor ve görev alanlara tesekkür ediyoruz.