7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Bitlis, öğretmen bekliyor

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yüce, il genelinde 950 öğretmene ihtiyaç bulunduğunu belirtti. Müdür Yüce, geçen yıl binin üzerinde olan öğretmen açığının yeni yapılan atamayla birlikte 950'le indiğini söyledi.

Yüce, sevindirici noktanın ise il genelinde sınıf öğretmeni açığının bulunmaması olduğuna işaret ederek, "Bu yıl 430 sözleşmeli öğretici, 185 atama olmak üzere toplam 615 öğretmenimiz ilimize geldi. Bunların gelmesinden sonra öğretmen açığı sayımız 950'e indi. Ancak bütün bu olumsuzlukların ardından tek sevincimiz, sınıf öğretmeni yönünden açığımız neredeyse yok denecek kadar azaldı. Geçtiğimiz yıl açtığımız dersliklerle bu yıl Türkiye genelinde derslik konusunda sorun yaşamayan iller sıralamasında ilk sıralarda yer alıyoruz. Açılan bu derslikler sayesinde ilimizde büyük rahatlamalar olacak" dedi.

Önümüzdeki Pazartesi günü 2005-2006 eğitim-öğretim yılının başlayacağını da hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Yüce, bu yıl 9 binin üzerinde öğrencinin kayıt olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu yıl il genelinde yaklaşık 9 bin yeni öğrenci eğitim ve öğretime merhaba diyecek. Geçtiğimiz yıl yapılan kampanyalarla kız çocuklarımızla erkek öğrencilerimiz arasındaki uçurum farkı neredeyse yok denecek kadar azaltmıştık. Bu yıl yapılan çalışmalarla okul okumayan ve kayıt altında olan yaklaşık bin 600 öğrenciyi okula döndürmek için çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl bu çalışmalarımızla bin 375 öğrencimizi okula kazandırmıştık."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 13:50:15
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 13:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?