8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Jeneratörden sızan gaz zehirledi

Bitlis'in Güroymak İlçesi Gölbaşı Beldesi'nde, tarlalarının sulanması için açılan kuyuda kazı yapan 2 kişiden biri, jeneratörden çıkan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Kuyudakileri çıkarmak isteyen 7 kişi de gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Gölbaşı Beldesi'nde tarlalarını sulamak için açılan su kuyusuna giren ve toprağı kazmaya başlayan Kemal Dayan (49) ve Şemsettin Dayan, benzinle çalışan jeneratörden çıkan gaz nedeniyle fenalaştı. O sırada dışarıda bekleyen Burhan Dayan, kuyudan duman çıktığını fark edince, Kemal ve Şemsettin Dayan'ı kontrol etmek için kuyuya girdi. 

Yoğun duman nedeniyle kuyudan çıkmak zorunda kalan Burhan Dayan, çevredekilerden yardım istedi. Kuyuda kalan Kemal ve Şemsettin Dayan'ı kurtarmak isteyen Cemal Baysal, Mehmet Şah Kanık, İbrahim Dayan, Kamuran Dursun, Mehmet Sıddık Dayan ve Cuma Dursun da girdikleri su kuyusunda gaz nedeniyle fenalaştı. Daha sonra kuyudan çıkarılan Kemal Dayan, Güroymak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan kısa süre sonra yaşamını kaybetti. 

Zehirlenen Burhan Dayan, Cemal Baysal, Mehmet Şah Kanık, İbrahim Dayan, Kamuran Dursun, Mehmet Sıddık Dayan, Şemsettin Dayan, Cuma Dursun ise Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, kuyunun yaklaşık 12 metre derinliğinde olduğunu bildirerek, "Sulama kuyusunu kullanan vatandaşlar, hayvanların düşmemesi için kuyunun üstünü kapatmış. Vatandaşlar benzinle çalışan jeneratörü su kuyusuna indirmiş. Ayrıca kuyunun üzerini ağaç ve toprakla kapatmışlar. Böylece içeriye gaz dolmuş. İçeriye zincirleme şekilde giren vatandaşlar da sırayla zehirlenmiş" dedi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 10:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?