7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Vali'den fakülte açıklaması

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Bitlis'e fen-edebiyat fakültesi açılması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Bitlis Öğretmenevi'nde gazetecilerle bir araya gelen Vali Hacımustafaoğlu, kente açılması planlanan fen edebiyat fakültesinin, sosyal ve ekonomik yaşama katkı sağlayacağını söyledi. Hacımustafaoğlu, fakülte binasının Eren Holding tarafından inşa edileceğini belirterek, "Fakülte binasının temelinin, 8 Ağustos tarihinde atılması planlanıyor. Türkiye'de açılması planlanan ve YÖK'e sunulan 32 fakülte açma kararı arasında, Bitlis'te açılması düşünülen fen-edebiyat fakültesi de bulunuyordu. YÖK bunlardan 30'unu reddetti. Bitlis'te bunlar arasında yer aldı. Konunun bir daha değerlendirilmesi için 5 Nisan tarihinde YÖK Başkanı ile görüşeceğiz. Ardından aynı konu için Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmeyi düşünüyoruz" dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Rahva Ovası'nda 2. etap konutların inşa edileceğini de belirten Hacımustafaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ancak burada yaşanan su sıkıntısı nedeni ile konutların ihalesi bekletiliyor. Su sorununun çözülmesi ile birlikte toplu konutların 2. etap ihalesi yapılacak. Hava koşullarının el vermesi halinde, Nemrut'ta inşa edilecek olan kayak tesislerinin olduğu yerde, çeşitli organizasyonların yer aldığı bir etkinlik düzenleyeceğiz. Ayrıca yine turizmin bir ayağını oluşturacak olan Rahva'daki Elaman Hanı'nı, 7 trilyon liraya ihale edecek ve turizme kazandıracağız. Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 700 bin YTL harcanarak Nemrut'ta bir iskele yapılacak."

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 22:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?