7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Öğrenciler bilgilerini yarıştırdı

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Elemeli Bilgi Yarışması yapıldı.

Selçuklu Lisesi'nde düzenlenen yarışmaya ilçe merkezindeki 10 ilköğretim okulu katıldı. Bilgi yarışması iki ayrı grup halinde 6, 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasında yapıldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan yarışmalar sonucunda Ergezen, Yunus Ensari ve Selçuklu ilköğretim okulları finale kaldı. Ahlat Selçuklu Lisesi kapalı spor salonunda büyük bir heyecanla gerçekleştirilen bilgi yarışmasını, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş, Okul yöneticileri ve çok sayıda öğrenci izledi. Yarışmacılara 5 ayrı kategoride toplam 20 soru yöneltildi.

Yarışma sonucunda 20 sorudan 13'ünü doğru bilen Ergezen İlköğretim Okulu birinci, 12 soruyu doğru bilen Selçuklu İlköğretim Okulu ikinci ve 11 soruyu doğru cevaplayan Yunus Ensari İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Ardından ilk üçe giren öğrencilere ve okul yöneticilerine, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma sonunda basın mensuplarına bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş, "Bu tür sosyal etkinlikler ile okul ve öğrencilerimizi daha aktif hale getirmek, aralarında tatlı bir rekabeti sağlamak için bu yarışmayı düzenledik. Yarışma okullarımızın dayanışma ve kaynaşmasına katkı sağladı. Amacımız yarıştırmak değil kaynaştırmaktır" dedi. 

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 19:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?