7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Ahlat ve Adilcevaz dostluk yemeğinde buluştu

Ahlat Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen dostluk yemeğinde bir araya gelen Ahlat’lı ve Adilcevaz’lı esnaflar birlikte hareket etme kararları aldı.Ahlat ve Adilcevaz’da, Ahlat Genç İşadamları Derneği ve Adilcevaz Genç İşadamları Derneği kurma çalışmaları başladı.


Gerçekleştirilen dostluk yemeğinde konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, ilçede bu tür girişimlerin yapılarak, esnafa ve halka yararlı Sivil Toplum Örgütleri oluşturmanın sevindirici olduğunu belirterek devlet olarak her zaman ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ise belediye olarak bu tür hayırlı çalışmalara destek vereceklerini, kanunlar ölçüsünde bu tür kuruluşların kurulmasına yardımcı olacaklarını söyledi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ahlat Ticaret ve Sanayi Odası girişimci heyeti Başkanı Gürbüz Gülsar, her iki İlçe Kaymakamlıkları, Belediye Başkanları ve esnafların desteğiyle bu yıl sonu itibariyle Ticaret ve Sanayi Odası kuracaklarını belirtti. Ayrıca her iki ilçedeki esnafların katılımıyla Ahlat Genç İşadamları Derneği ve Adilcevaz Genç İşadamları Derneği kuracaklarını belirten Gülsar, kuracakları dernek sayesinde, Ahlat Patatesine ve Adilcevaz Cevizine patent alarak uluslar arası pazarda satışa sunacaklarını ve kimsenin ürününün elinde kalmayacağını ifade etti.

Talepleri doğrultusunda Belediyenin 05 Mayıs 2006 tarihinde aldığı Belediye Meclis Kararıyla Yukarı Çarşıda bulunan Belediye Lojman binasını, Sivil Toplum Örgütlerine verdiğini de vurgulayan Gürbüz Gülsar, “İlk etapta binanın güçlendirme projesini yapacağız, şayet bundan yeterli sonuç alamazsak, binayı yıkarak yeni bir bina inşa edip, Sivil Toplum Örgütleri olarak çok amaçlı olarak kullanmayı düşüyoruz. Bizlere bu çalışmalarımızda desteklerini sunan Ahlat ve Adilcevaz Kaymakamlarına, Belediye Başkanlarına ve Sivil Toplum Örgütlerine teşekkür ediyorum” dedi. Gerçekleştirilen dostluk yemeğine Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Adilcevaz Kaymakamı Ömer Faruk Coşkun, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, Adilcevaz Belediye Başkanı M.Selim Arıkbaş ve her iki ilçenin Sivil Toplum Örgütleri ile esnaflar katıldı.
Özkan Olcay - Kenthaber/Ahlat
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 11:25:26
Güncelleme :8 Mayıs 2006 Pazartesi 12:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?