7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Bu inşaat zor biter!

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan Kültür Sarayı inşaatının, 12 yıldır tamamlanamadığı belirtildi.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Ahlat Tarihi Kültürel Değerlerini ve Tarihi Eserlerini Koruma ve Tanıtma Derneği (AHTEK) Başkanı Muzaffer Pirhasanoğlu, inşaatın 12 yıldır bitmemesinden dolayı ilçede sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yapılamadığını vurguladı. Tarihte "Kubbet-ül İslam" olarak adlandırılan Ahlat'ta sosyal ve kültürel faaliyetlerin ancak okulların yıl sonu etkinlikleriyle sınırlı kaldığını söyleyen Pirhasanoğlu, bu durumun üzüntü verici olduğunu belirtti.

Ahlat'ın bir kültür merkezi olduğunu kaydeden AHTEK Başkanı Pirhasanoğlu, şöyle konuştu:
"İlçemizin tarihi konumu itibarıyla burada birtakım sempozyumlar yapmak istiyoruz. İlçeye konuşmacılar, araştırmacılar davet etmek istiyoruz. Önce taleplerimizi kabul eden konuşmacılar, konuşma yapacakları yerin okul toplantı salonları olduğunu duyunca bizi ciddiye almıyorlar. İlçemizde tiyatro, sinema, sinevizyon gösterilerinin yapılacağı bir yerimiz yoktur. 20 yaşındaki genç kuşaklarımız sinemanın, tiyatronun ne olduğunu bilmiyor. Kültür Sarayı binamız bittiğinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin artacağı muhakkaktır. İnşaatın 2006 yılında tamamlanması için şimdiden bakanlığın ödenek tahsis etmesinin yerinde olacağına inanıyoruz."

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un geçen yıl iki kez Ahlat'a geldiğini hatırlatan Pirhasanoğlu, "Bakanımızın ilçemizin tarihi ve kültürel değerlerini çok iyi bildiğine inanıyoruz. Şahlar Devleti'ne başkentlik yapmış, bünyesinde dünyanın en büyük İslam mezarlığını barındıran, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Ahlat'ın, 2006 yılında kültür binasından mahrum bırakılmayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 16:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?