7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Sert Maltepe Bitlis'te üretilecek

Türkiye'de ilk defa sert paket Maltepe sigarasının Bitlis TEKEL Sigara Fabrikası'nda üretileceği ve tüm ülkeye buradan dağıtım yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tek Gıda-İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Can Murat Yenisöz, Bitlis TEKEL Sigara Fabrikası'nda şu anda Tekel 2000, Uzun Samsun ve yumuşak paket Maltepe sigaralarının üretildiğini söyledi.

Yenisöz, 15 Aralık 2005 tarihinden itibaren fabrikada sadece sert paket Maltepe sigarasının üretileceğini kaydederek, "Türkiye genelinde 3 sigara fabrikasının tek vardiyaya geçilmesi isteniyordu. Bundanlar biri de Bitlis idi. Ancak gerek bizim gerekse milletvekillerimizin çabasıyla fabrikamız bunların içinden çıkarıldı.

Eğer çift vardiyaya dönmesiydik bundan ayda 60 bin YTL kaybımız olacaktı; ama bunu önledik" dedi. Tüm Türkiye'ye sert paket Maltepe sigarası üreteceklerini ifade eden Yenisöz, şunları söyledi:

"Fabrikamızda 220 çalışanımız bulunuyor. Türkiye'de ilk kez sert paket Maltepe sigarasının üretimi Bitlis'te başlayacak. Bundan sonra sadece bu sigaraya üreteceğiz. Bu da Bitlis için büyük bir gelişmedir.

15 Aralık 2005 tarihinde üretimine başlayacağımız sigaradan ayda 100 ton üretebileceğiz. Ancak Türkiye'nin ihtiyacı 300 tondur. Bu nedenle üretime geçtikten sonra bizim hem işçi hem de makineye ihtiyacımız bulunacak."

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 12:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?