7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Yeni arıcılar sertifikalarını aldı

Bitlis'in Yolalan Beldesi'nde, arıcılık kursunu tamamlayan 80 kişiye sertifika verildi. Yolalan Şehit Jandarma Üstçavuş Kaan Şen Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda düzenlenen sertifika dağıtım törenine katılarak bir bir konuşma yapan Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, köylüleri desteklemek ve onların satın alma gücünü yükseltmek istediklerini belirtti. 

Hacımustafaoğlu, "Doğrudan gelir desteği" adı altında çiftçilere 60 milyon YTL katkı sağlandığını belirterek, "Bunun dışında hazırlanan çeşitli projelere de 20 milyon YTL tutarında katkı sunuldu. Bitlis'te çok sayıda kooperatif kuruldu ve Sosyal Riski Azaltma Projesi çerçevesinde çiftçilerin desteklendi. 

Arıcılık üzerine hazırlanan projeden 101 aile yararlandı. Her aileye yaklaşık 28 kovan dağıtıldı. Böylece çiftçilere 400 bin YTL yardım yapıldı. Yardımlar bundan sonra da devam edecek. Öncelik ise arıcılık eğitimi alan vatandaşlara verilecek" dedi. 

İl Tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı ise konuşmasında, bölge insanının arıcılıktan daha çok yararlanması gerektiğini, ancak yörede yaşayan vatandaşların, arıcılık avantajını yeterince değerlendirmediğini dile getirdi. Törene İl Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Cengiz, Hizan Belediye Başkanı Servet Özdemir, Yolalan Belediye Başkanı Murat İnan ve çok sayıda kurum amiri katıldı. Tören, davetlilerin, arıcılık yapmaya hak kazanan vatandaşlara sertifikalarını vermesiyle son buldu.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 00:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?