7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

'Tavuk döneri' kuş gribine direniyor

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde ortaya çıkan ve 4 kişinin yaşamını kaybetmesine neden olan kuş gribi sonrası birçok sektör bitme noktasına gelirken, bazı esnaf da hastalığa rağmen hayatta kalmaya çalışıyor.

Ahlat’ta geçimini tavuk dönerden sağlayan Erdal Değnek, kuş gribi nedeni ile işyerinin kapanma noktasına gelmesine rağmen büyük bir mücadele örneği göstererek işlerin eski canlılığına kavuşması için çaba gösteriyor.

İşlerinin düşmesine rağmen tezgâhını kapatmayan Erdal Değnek, gösterdiği mücadele sonucu döner satışlarında son iki haftada artış yaşandığını belirtti.

İlçede gösterdiği mücadele sonucu kepenk indiren diğer esnafların işyerlerini açmaya başladıklarını belirten Değnek, tavuk ürünlerini TSE ve İSO belgeli olarak aldıklarını, vatandaşların rahatlıkla tavuk eti yiyebileceklerini ifade etti.

Erdal Değnek, yaşanan olumsuzluğun üstesinden gelinebilmesi için devletten yardım beklediklerini vurgulayarak, bu yardımın sağlandığı takdirde hastalıktan etkilenin firma ve esnafın az da olsa eski günlerine dönebileceğini sözlerine ekledi.

Özkan Olca - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2006 Perşembe 10:59:03
Güncelleme :10 Şubat 2006 Cuma 01:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?