6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Bitlis, Ankara'yı trilyoner yaptı

Milli Piyango İdaresi'nin 9 Ağustos özel çekilişi Bitlis'te yapılırken, büyük ikramiye Ankara'ya çıktı. Bitlis'in düşman işgalinden kurtarılışının 89. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Milli Piyango İdaresi'nin özel çekiliş Bitlis'te yapıldı.

8 Ağustos Stadı'nda yapılan ve TRT tarafından canlı yayınlanan çekilişte, numaranın belirlenmesi için Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu butona bastı. 1 milyon YTL'lik büyük ikramiyenin Ankara'da 053876 numaralı tam bilete çıktığı belirtildi.

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, TRT'nin canlı yayın esnasında bölgeye gelmek isteyen turistlere seslendi.

Hacımustafaoğlu, Bitlis'in tarihi zenginliklerle dolu olduğunu ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken iller arasında bulunduğunu belirterek, "Bitlis Kalesi, Selçuklu eserleri, medreseler, hamamlar, Nemrut Krater Gölü gibi eserlerle, yöremiz çok zengin tarihi ve turistik bir yapıya sahiptir. Ahlat ilçemiz Selçuklu İmparatorluğu'ndan bir çok eseri günümüze kadar ulaştırmıştır. 6 bin yıllık Selçuklu Mezarlığı buna bir örnektir. 13 kilometre uzaklıktaki Nemrut Krater Gölü'ne valilik olarak tesisler yapmaya başlıyoruz. Bitlis, Türkiye'nin en fazla kar alan ilidir. Bugüne kadar kara talih olarak bilinen ve çetin geçen kış şartlarından faydalanmak için kış turizmine önem veriyoruz. Nemrut'ta yapacağımız tesisler bunlara örnektir. İşadamlarımızı buraya yatırım yapmaya davet ederken, bölgeye gelmek isteyen turistlerimizin de mutlaka görmelerini tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 13:25:49
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 13:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?