6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Bitlis'e hububat desteği

Bitlis'in Ahlat Ziraat Odası (AZO) Başkanı Necat Demirden, valiliğin İl Özel İdaresi kaynaklarından toplam 25 milyar lira hububat desteği vereceğini söyledi.

AZO Başkanı Demirden, 80 ilde uygulanan sertifikalı hububat tohum desteğinden mahrum kalan Bitlis ve ilçelerindeki çiftçilerin, destekleme primi alamadıkları için pahalı olan sertifikalı tohumu alıp ekmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Ülke ekonomisine güç katacak organik tarımın gelişmesini istediklerini, bunun için de sertifikalı tohumun ekilmesinin şart olduğunu belirten Demirden, "Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'na, Ahlat Ziraat Odası olarak bu sorunumuzu aktarıp organik tarımın yaygınlaşmasını istediğimizi, il genelindeki yıllık 18 bin ton buğday üretiminin sertifikalı tohum desteğiyle 30 bin tona ulaşabileceğini anlattık.

Tahminen, Bitlis genelinde 500 ton sertifikalı hububat desteğinden yararlanılacaktır. Valimiz, il özel idare bütçesinden toplam 25 milyar lira hububat desteği vereceğini bildirdi. İl Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa organize ederek önümüzdeki haftadan itibaren çiftçilerimize tohum desteğini vereceğiz.

Böylece organik tarıma geçişi hızlandırmanın yanında kaliteli ürün artışını da sağlayacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 16:24:57
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 14:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?