2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Köye geri dönüş hızlandı

Geri dönüş yapan merkeze bağlı Çeltikli Köyü halkını ziyaret eden Vali Hacımustafaoğlu, geçmişte yaşanan huzursuz ortamından sonra boşaltılan 84 köyden çoğunun şu anda geri döndüğünü söyledi. Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, ziyaret ettikleri bölgenin terör zamanında boşaltılmış köylerden olduğunu belirterek, "Şu anda köye dönüş başlamış durumdadır. Kalabalık dönen köylerimizin alt yapı sorunlarına öncelik tanıyoruz. Eylül ayı içerisinde Cumhuriyet, Çalıdüzü, Ünaldı Köyleri’nin köye dönüşlerinden sonra yapılacak binalar, yol, su ve elektrik gibi hizmetlerini bitirerek açılışlarını yapacağız" dedi.


Vali Hacımustafaoğlu, beraberinde bulunan İl Jandarma Komutanı Albay Cahit Hüsrev Şen ve İl Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez’le birlikte köyde vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra Çeltikli Köyü Jandarma Karakolu’nda köy muhtarı ve köy korucularının sorunlarını da dinledi. Geri dönüş yapan Yarönü, Uçankuş, Yukarı Yulak, Aşağı Yulak köy muhtarlarının, en büyük sorunlarının yol, su ve telefon olduğunu belirtmeleri üzerine Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, çözüm bulmak için ellerinde geleni yapacaklarını söyledi.


Albay Cahit Hüsrev Şen ise, geçmişte huzursuz ve çok kötü günler geçirdiklerini, bugün bu durumu iyi düşünerek eski hatalara düşmemeleri gerektiğini belirtti.


Yarönü Köyü Muhtarı Beşir Peşen ise, 52 yaşında olduğunu, babası ve dedesi zamanında bile bir valinin köylerine gelmediğini belirterek, "İlk defa bir valimiz köyümüze geldi. Size bu yüzden teşekkür ediyorum. 45 hane, köye dönüşten faydalandı. Bu köylülerimizin yol sorunları var. Bunları da çözeceğinize inanıyoruz" dedi.

BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 11:08:50
Güncelleme :29 Ağustos 2004 Pazar 11:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?