7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

23 Nisan Bayramı

Bitlis'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, yağmur yağışı nedeniyle kapalı spor salonunda yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından tören, havanın yağışlı olması nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Bitlis Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayramın, bugün dünya çocukları arasındaki sevgi bağını daha da pekiştirdiğini bildirdi.

Dünya çocuklarının ortak dileğinin barış olduğunu ifade eden Yüce, "Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'ye gelen dünya çocuklarının ortak bir mesajı vardı. Hepsi sadece ve yalnız barış istiyorlardı. 'Çeşitli ülkelerde öldürülen çocukların bir daha öldürülmemesi için değerli büyüklerimiz, sesimize kulak verin' diyorlardı. Biz büyükler iyi şeyler yapmak zorundayız. Çocuklar yanlış bir şey yaptıklarında, onların yaptıkları her suça bizler de ortağız. Yeryüzünde, nerede nefret görürseniz oraya sevgi götürün, nerede düşmanlık görürseniz oraya barış götürün. Karşılaştığınız her türlü kötülük ve zorluk, yüreğinizdeki ışığın kararmasına sebep olmasın. Siz küçükler ve yarının büyükleri, biz büyüklerin bugün gerçekleştiremediklerini sizler yapacaksınız. Sizlerin kuracağı dünyada insanlar birbirlerin haklarını koruyarak uygun bir yaşama ortamı oluşturacaklar" diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okunduğu kutlamalarda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları kapsamında daha önce çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Törene, Adalet ve Kalkınma Partisi Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy, Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, Vali Yardımcıları Mehmet Türköz, Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Us, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 18:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?