1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

8 Ağustos Tüneli'nde ışık göründü

Bitlis-Diyarbakır çevre yolunu bağlayacak olan Dideban Tepesi altındaki bin 950 metrelik 8 Ağustos Tüneli'nde ışık göründü.

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş ve Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, her iki ucu birleşen 8 Ağustos Tüneli'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

2003 yılında yapımına başlanan tünelde incelemelerde bulunan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, çalışmanın bitmesiyle birlikte şehiriçi trafiğinin rahat bir nefes alacağını söyledi. Tünel ve bağlantı yolları ile güzergahın daha modern bir hale getirileceğini, şehirlerarası trafiğin Bitlis kent dışına çıkacağını belirten Vali Atbaş, bu durumun ulaşımda kolaylık ve tasarruf sağlayacağını belirtti.

Atbaş "Aynı zamanda Bitlis kent geçişi ise rahatlayacaktır. Özellikle büyük bir kültür şehri olan Bitlis'e geçmişine uygun bir imkan sağlamış olacaktır. Bugün bu tünelin kazı işi tamamlanmış durumda. Yani başka bir deyişle ışık görünmüş durumda. İnşallah tünel bittiğinde bütün beklediklerimiz ve düşlediklerimiz gerçekleşmiş olacaktır. Bunun yanı sıra Bitlis kenti de çok daha çağdaş projeler için imkan kazanmış olacaktır" dedi.

Vali Atbaş ile beraber tünelde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cevdet Özdemir de, tünelin Bitlis'e çok büyük ekonomik katkı sağlayacağını belirterek, "Bitlis'i çevre yoluyla bu tünelle birbirine bağlayan 8 Ağustos Tüneli'nin delme işlemi gerçekleşmiş durumda. Alt yapının da bitmesi halinde tünel 2009 veya 2010 yılında faaliyete geçecektir. İnanıyorum ki bu tünel ilerisi için Bitlis'e gerek ekonomi, gerekse ulaşım yününden çok faydalar getirecektir. Bitlis'e hayırlı olsun" diye konuştu.

Yaklaşık 5 yıldır çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Şantiye Şefi İsmet Tektaş ise yeterli ödeneğin gelmesi halinde tünelin 2009 sonlarına doğru biteceğini ve trafiğin işler hale geleceğini kaydetti. Tektaş, "Bitlis'teki trafiği rahatlamak amacıyla çevre yolu çalışmaları kapsamında 2003 yılında başlanan tünel delme işleri bugün itibari ile tamamen bitmiş durumda. Tünel bin 950 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindedir. Tünelin yapımı tam anlamıyla biterse o zaman çevre yolunun yapımına başlanacak. Yeterli ödeneğin gelmesi halinde en fazla 2 yıl içinde tüneli faal hale getirmiş olacağız. Aksi takdirde uzun zaman alabilir. Çalışmalarımız geceli gündüzlü olarak devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 13:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?