1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

315 köye ulaşım sağlanamıyor

Bitlis'te iki günden beri aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle bütün köy yollarını kapanırken, Hizan ve Mutki ilçeleri ile de ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Hizmetleri Şube Müdürü Çetin Hizmetleri Şube Müdürü Çetin Taşdemir, yağan kar yağışının ardından 315 köy yolunun ulaşıma kapandığı, köy yollarında çalışma başlatmak için yağışın durmasını beklediklerini ifade etti.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Mehmet Elkatmış ise, aralıksız yağan kar yağışının ardından kentte kar kalınlığının 75 santimetreyi bulduğunu söyledi. Elkatmış, yer yer çığ tehlikelerinin bulunduğuna da işaret ederek, "Hava yağışlarının bugünden itibaren Bitlis'i terk edeceğini tahmin etmekteyiz. Ancak bundan sonra çığ tehlikesi vardır. Vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor" dedi.

Karayolları 112'nci Şube Şefliğinden yapılan açıklamada da yağan karın ardından Bitlis-Mutki ve Bitlis-Hizan karayollarının ulaşıma kapandığını, ekiplerin görüş mesafesinin olduğu yerlerde çalışma yapacaklarını belirttiler. Yetkililer, Bitlis-Tatvan, Tatvan-Van, Bitlis Güroymak ve Bitlis-Ahlat karayollarında de görüş mesafesinin azalması nedeniyle zaman zaman ulaşımın kontrollü olarak sağlandığını anlattılar.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 13:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?