7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

35 yıllık hatlarla elektrik çilesi

Vangölü Elektrik Dağıtım A .Ş (VEDAŞ) Müessese Müdürü Mustafa Yurtlu, 35 yıl önceki hatlarla vatandaşlara hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, "Bitlis'e elektrik vermek için cambazlık yapıyoruz" dedi.

Müdür Yurtlu, şehir içi hatlarının yenilenmesi ve yeraltına indirilmesi için 4 kez ihaleye çıkıldığını, ancak bütün ihalelerin çeşitli sebeplerle iptal edildiğini hatırlatarak, "Şu ana kadar 4 defa ihaleye çıkarılan Bitlis şehir içi hatların yenilenmesi işi, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edildi.

Bu sebeple yıllardan beridir yaşlanan, yıpranan ve yorulan hatları yenileyemiyoruz. İptal edilen son ihalemiz, Ankara'da idari yargıda. Yargıda olduğundan dolayı bir daha ihale etme şansına sahip değiliz. Bu dava sonuçlanmak zorunda. Biz de onu bekliyoruz" dedi.

Bütün olumsuzluklara rağmen yine de Bitlis'e elektrik vermeye çalıştıklarını belirten Yurtlu, "Şehir içi hatlar 35 yıl önce yapılmış. Artık taşımıyor. Şu anda 40 trafomuz var. Bur çok mahalledeki trafolar artık yükü kaldıramıyor. Hatlar yenilenseydi trafolardaki sayımız yüzde 100 artacaktı. İletken hatları yıpranmış dayanmıyor.

Bir de buranın ağır kış şartlarını düşünürsek, buraya elektrik vermek oldukça zor. Biz bu hatları ayakta tutmak için yıl yeni trafolar yapıp, ağaçları kesip bazı elektrik direklerini değiştirdik. Bitlis'e elektrik vermek için cambazlık yapıyoruz" diye konuştu.

VEDAŞ Müdürü Yurtlu, tüm olumsuzluklara rağmen 35 yaşında olan hatları yine de 300 bin YTL bir yatırım gerçekleştirerek ayakta tutmaya çalıştıklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 13:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?