6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Asılsız ihbar uyarısı

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, kış ayında kardan kapanan yollarının açılması için bazı köylülerin yaptığı asılsız ihbarların kendilerini bıktırdığını belirterek, "Yalan ihbar yapılan ve tespit edilenler hakkında yasal işlem yapılacak" dedi.

Vali Hacımustafaoğlu, kış mevsiminde köylülerin yolları açtırmak için çeşitli yalanlar uydurduğunu belirtti. Hacımustafaoğlu, bunun devlete büyük maddi ve manevi zararlar getirdiğini belirterek, "Kar yağdığı zaman tüm köylüler yollarının hemen açılmasını ister. Hatta kar yağışı devam ederken, yollar açılır ve ardından yine kapanır. Ama vatandaşlarımız hiç kapalı olmayacak diyor.

Bu nedenle, 'Doğum hastamız var, çocuklarımız minibüste mahsur kaldı, Acil hasta var' gibi bir çok yalan ihbarda bulunuyorlar. Buralara iş makineleri gönderiyoruz. Bu da devlette büyük zarar veriyor. Ayrıca bu iş makinelerini buraya yönlendirirken, bir başka köydeki gerçek hasta mağdur oluyor" dedi.

Yalan ihbarların önüne bir türlü geçemediklerini söyleyen Hacımustafaoğlu, "Yalan ihbarın önüne geçmek çok zor. Vatandaşlarımızdan biraz anlayış bekliyoruz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Ancak tüm köy yollarını da aynı anda açamayız. Aciliyet durumuna göre yollar açılıyor.

Vatandaşlarımızın biraz sabırlı olmaları gerekiyor. Özellikle yalan ihbarlar yapılmamaları gerekir. Yapanlar olursa da hakkında yasal işlem başlatırız" diye konuştu.
Kış aylarına girerken her vatandaşın kendine göre önlem alması gerektiğini belirten Hacımustafaoğlu, doğumların da tarihinin belli olduğunu belirterek, "Doğuma 15 gün kala bayan ilçe veya il merkezindeki bir yakının yanına gelebilir. Kendi tedbirini bu şekilde alabilir. Ancak köyde kalırsa sıkıntı olur tabi ki" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 14:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?