8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bakan Koç Bitlis'te

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, turizm sektöründe ulaşım ve konaklamanın çok önemli olduğunu belirterek, "Bir bölge ne kadar güzel olursa olsun, yol ve konaklama tesisi olmadıktan sonra o bölgede ne yaz ne de kış turizmi olur" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tatvan İlçe Teşkilatı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere Bitlis'in Tatvan İlçesi'ne gelen Bakan Koç, burada partililere seslendi. Koç, Kardelen Oteli'nde yapılan toplantıda yaptığı kısa bir konuşmanın ardından, her 2 adaya da başarılar diledi.

Daha sonra partililerle öğlen yemeğine katılan Bakan Koç, Bitlis'in yöresel yemeği olan Büryan Kebabı'nı yedikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bölgede turizmin destinasyonunun olmayacağının altını çizen Bakan Koç, bölgede kayak ve termal turizme önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Koç, Nemrut Kayak Tesisleri'nin bu yıl Kasım ayında turizme açılacağını belirterek, "Turizmin olabilmesi için konaklama ve karayolu şarttır. Kayak tesislerini biz devlet olarak yaptık. Burada yapılacak konaklama sektörünü ise özel sektör girişimcilerinin yapması gerekiyor. Kasım ayından itibaren kayak yapmak isteyenlere tesislerimizi hazırlıyoruz.

Kayak sezonu için muhakkak konaklama sorununun çözülmesi gerekiyor. Bölgede yaz turizminin canlanması için konaklama sektörü çok önemlidir.

Burada konaklama tesisi ve en önemli unsurlardan olan ulaşım sorunu çözülmeden bunlar gerçekleşmez. Biz Nemrut Krater Gölü'ne en az 5 yıldızlı 3 otel yapılmasını bekliyoruz. Ancak en azından 300 yatak kapasiteli bir otel de olsa olur. Burada kayak turizmi ve termal turizm önem kazanmalı. Bölge insanının yaz ve kış turizm ihtiyacını karşılayacak tesisler yapılmalıdır" diye konuştu.

Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve Ani Harabeleri konusunda da bilgi veren Koç, "Ahlat Selçuklu Mezarlığı'ndaki taşları doğrultarak, buradaki 'Mastır Ahlat Projesi'ni hayata geçireceğiz. Ani Harabeleri ile birlikte Doğu Anadolu'yu Kültür Merkezi haline getireceğiz. Bu projeler 1-2 yılda gerçekleştirilecek projeler değildir" ifadelerini kullandı.

Kongrenin ardından salondan ayrılan Bakan Koç, Batman'dan geldiği helikopterle tekrar geri döndü.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2006 Cumartesi 23:09:30
Güncelleme :25 Mart 2006 Cumartesi 23:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?