8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bardakoğlu'nun mesajı var!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, dinin alternatifi olmadığı gibi din görevlerinin de alternatifi olmadığını belirtti.

Din görevlileriyle Kültür Merkezi salonunda biraraya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ağaç dikmekten eğitime kadar olan her şeyin ibadet olduğuna söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak en iyi ve kaliteli din hizmetini sunmak için büyük görevleri olduğunu vurgulayan Bardakoğlu, "Bu zor değil. Biraz bilgi ve birikim gerekiyor. Anlaşılabilir bir din hizmeti sunmalıyız. Nerede acı varsa, maddi ve manevi bir sorun varsa biz din görevlileri buraya giderek bu sorunları çözmeliyiz. 21'inci yüzyıla girerken, çağdaş bir din görevlisi yetiştirmekte bizim asli görevlerimiz arasındadır. Biz kendi kendimizi eğitmeye karar verdik. Hayat bir öğrenme sürecidir. Diyanet işleri Başkanlığı'nın bir görevi de ülkedeki din görevlilerini en iyi şekilde eğitmektir" dedi.

Bitlis Müftüsü H. Ahmet Önal ise, Bitlis'te 570 caminin bulunduğunu, bunların 80'inde kadrolu din görevlisi bulunmadığını söyledi. 

Müftü Önal, "Bitlis'te 435'i köy, 135'i merkezde olmak üzere toplam 570 camimiz bulunuyor. Bu camilerimizden 80 tanesinde kadrolu din görevlimiz yok. 42 köyümüzdeki din görevlisi ise kadro sıralamasına alındı. 15 köyümüzde ise cami bulunmamaktadır. En büyük sorunlarımızın başında ihtisas kursu almış mezunların bulunmamasıdır. Bunlardan birkaç din görevlisi ilimize gönderilmelidir. 11'i Merkez 10'u ilçelerde olmak üzere toplam 21 Kur'an kursumuz vardır. 30 sınıf ile 800'e yakın öğrenci bulunduruyoruz. Burada da 2 kadrolu erkek 1'de bayan öğreticimiz mevcut. Burada da sıkıntımız had safhadadır" ifadelerini kullandı. 

Daha sonra başarılı din görevlilerine Diyanet İşleri Başkanı ve katılımcılar tarafından takdir belgesi verildi. Buradan Bitlis Belediyesi'ne geçen Başkan Bardakoğlu daha sonra karayoluyla Muş'a hareket etti. Toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Abdurrahim Aksoy, Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Bitlis Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, ile bazı kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldılar. Bardakoğlu'na Adilcevaz baston ustası Cumali Birol tarafından bir baston hediye edildi.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 22:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?