6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Bitlis evleri restore ediliyor

Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlanan 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' kapsamında 2 evin restorasyonuna başlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, kentin simgesi haline gelen bazı tarihi Bitlis evlerinin bakımsızlık nedeniyle hasar gördüğünü belirtti.

Yetkililer, bu amaçla müdürlük bünyesinde hazırladıkları 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' kapsamında tarihi evlerin bulunduğu Gazibey Mahallesi'nde koruma statüsündeki tarihi 9 evden 2'sini tarihi dokusuna uygun olarak restore etme çalışmalarının başladığını kaydetti.

Yetkililer, "Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sağladığı kredi kapsamında 2 ev restore edilecek. Kredileri yıllık yüzde 4 faizle vatandaşlara veriyoruz.

Vatandaşlarımız bu tarihi evlerde barınıyor. Bakanlığın kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın bize başvurmaları gerekiyor. Başvurular sonrasında bu yıl 2 evin restore çalışmalarına başladık.

Damları yenileniyor. Dış cephesi elden geçecek, taşları temizlenecek. Bu yılki ödenek miktarı nedeniyle sadece 2 evi restore edebileceğiz. Amacımız, kentimizin tarihi dokusunu canlandırmaktır. Bu şekilde Bitlis'in turizm potansiyelini artırabiliriz" dedi.

Yetkililer, 2 evin restorasyonunun vatandaşlara örnek olacağını, böylece ildeki 280 evin gelecek yıllarda restore edilerek turizme kazandırılacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 14:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?