8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hocasından şikayetçi oldu

Güroymak’ta bir lise öğrencisi, öğretmeninin kendisini dövmesi sonucu burnunun kırıldığını iddia etti.

Güroymak’ın Evren Mahallesi’nde lise son sınıf öğrencisi Burhan Kavak, öğretmenin kendisine kafa attığını ve aldığı darbe sonucu burnunun kırıldığını öne sürdü.

Kavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenin kendisine soru sorduğunu ve verdiği yanlış cevapla öfkelendiği belirterek şöyle konuştu:

"Ders sırasında öğretmenimiz Ş.K. bana bir soru sordu. Ben de hemen cevap verdim. ’Niye sen cevap verdin?’ diye bana kızdı ve dışarı çıkmamı istedi. Ben de ’Sebepsiz yere niye beni dışarı çıkarıyorsunuz?’ dedim. Bana kafa attı. Bu sırada yere düştüm." Düşme sonucunda Güroymak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten Kavak, oradan Tatvan Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini ifade etti.

Tatvan Devlet Hastanesi’nde yapılan muayeneden sonra burun kemiğinin kırıldığının tespit edildiğini belirten Kavak, "Bu olaydan dolayı bana 3 gün rapor verildi" dedi.
Burhan Kavak’ın ağabeyi Temin Kavak ise öğretmen hakkında yasal işlem başlatılması için ilgili yerlere başvuracağını söyledi.

Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Felemez Yaşar ise olayın kendilerine intikal ettiğini, öğrencinin velisinin talebi doğrultusunda öğretmen hakkında idari soruşturma açtıklarını kaydetti.

Eğitimde dayak olmaması gerektiğini belirten Yaşar, "Dayak atan öğretmen hak ettiği cezayı bulacak. Bu öğretmenimiz de hak ettiği cezayı alacak. Bizim görevimiz dayak değil, öğrenciyi kucaklamak" şeklinde konuştu.

 

AA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 17:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?