6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İçme suyu 'bahçe'ye akıyor

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, yaşanan içme suyu sıkıntısının tarla ve bahçelerin sulanmasından kaynaklandığını belirterek, "Bundan sonra su problemi kalmayacak" dedi.

Bitlis'te uzun süreden beridir bazı mahallelerde yaşanan içme suyu probleminin artık son bulacağını söyleyen Başkan Özdemir, bunun için tedbirler aldıklarını söyledi. Özdemir, vatandaşların tarla ve bahçelerini sulaması nedeniyle içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, "Bitlis'in her tarafında su var, ancak su problemi yaşıyoruz. Yaz aylarında yaşanan su problemi havaların sıcak olması nedeniyle su seviyesini düşürüyor. Ayrıca vatandaşlar bahçe ve tarlaların da içme suyunu kullanıyor.

Önceki yıllarda Bitlis'te bahçelerin sulanması için hazırlanan arkların kapalı olmasından dolayı vatandaş bu işlemi içme suyunu kullanarak yapıyor. Önümüzdeki sezonda su problemi yaşamamak için biz önceden hareket ederek, bu arkları yeniden işler duruma getireceğiz. Bu da depolarımızdaki su seviyesini dengede tutarak halkın sağlıklı su elde etmesini sağlayacaktır. Artık içme suyu sıkıntısı olmayacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 14:37:46
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 17:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?