7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, bu yıl eski işlerin tamamlanmasının dışında yeni yatırımları olmayacağını belirterek, karayolları projesinin tamamlanması üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Bitlis İl Özel İdare Müdürlüğü salonunda yapıldı. Toplantıya başkanlık eden Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, yatırım çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Geçtiğimiz yıl karayollarında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Vali Hacımustafaoğlu, eski yatırımlara yenisinin eklenmediğini belirterek, "Önümüzdeki dönem içerisinde en önemli yatırımımız karayolları olacak. Geçtiğimiz dönem karayollarında sıkıntı yaşadık. Bu yıl da ayrılan ödenekle bu yollarımızın bitirilmesi çok zor. Bitlis-Diyarbakır, Ahlat-Adilcevaz yollarında ciddi sıkıntılar var. Önümüzdeki yıl bu yollara büyük önem verilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz kış bizlere büyük sıkıntılar yaşattı. Bu yıl içinde valilik olarak Bitlis'in turizmine yönelik yatırımlar var. Bunlardan bir kısmı da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak" dedi.

Tarihi mekanların restorasyonları çalışmalarına önem vereceklerini, Türkiye'nin en büyük kervansaraylarından olan El-Aman Hanı'nı bu yıl ihale edilerek onarımına başlanacağını belirten Hacımustafaoğlu, şöyle devam etti:

"Nemrut bölgesinde yine Türkiye'nin en büyük kayak tesisini yapacağız. Yine Nemrut'ta Çevre Orman Bakanlığı tarafından günü birlik tesislerin yapımı için 700 bin YTL ödenek ayrıldı. Bu bizim için az bir para değil. Kayak tesisleri 5 milyon YTL. Otogar yapımı gerçekleştirilecek. Köydes'ten 24 Milyon YTL ödenek ayrıldı. Bununla birlikte köylerimizin sorunları büyük ölçüde giderilmiş olacak. Sağlık konusunda diş hastanesi kurulması çalışmaları devam ediyor. Sonuç olarak ilimizde eski işlerin tamamlanmasının dışında bu yıl yeni yatırımlar yok. Özellikle karayolları projesinin tamamlanması üzeride yoğunlaşıyoruz. Bu konuda Bayındırlık ve İskan Bakanı ile görüşüldü. Bu ödenekle bu işlerin bitirilemeyeceğini anlattık. Çalışmalar devam ediyor."

Daha sonra yatırımcı bölge ve il müdürleri yaptıkları yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 17:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?