7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kayak sezonu başladı

Bitlis’e yılın ilk karının yağmasının ardından, Gençlik Eğitim ve Kayak Merkezi'nde, kayak sezonunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa katılan Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Bitlis’in kayakta aranan iller içinde yer alması için çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.

Bitlis’te yıllardır yapılan kayak sporunu son iki yıldır canlandırmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, şöyle konuştu: ‘'Geçen yıldan bu yana yüzlerce çocuğumuz bu sporu yeniden yapmaya başladı.

Önümüzdeki yıl bu Nemrut Kayak Tesisleri'ni yaşama geçireceğiz. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Birkaç yıl sonra Bitlis, kayakta en çok aranan iller arasına girecek. Çünkü yapılacak tesis Türkiye'nin en gözde spor tesislerinden biri olacak. Bitlis, Paladöken ve Uludağ gibi kayakla anılan bir kent olacak'' dedi.

Bitlis’in diğer illere göre daha şanslı olduğunu vurgulayan Vali Hacımustafaoğlu, ''Çünkü diğer illere oranla daha çok kar alıyoruz. Bu da daha uzun kayak yapılması anlamına geliyor'' dedi.

Tatvan'a yapılacak Nemrut Kayak Tesisi'nin bölgeye konaklama tesisi yapımını da sağlayacağını dile getiren Vali Hacımustafaoğlu, Nemrut Dağı eteklerine konaklama tesisi yapmak için iş adamlarının yarışacağını, şu an da başvuruların bulunduğunu ve bu başvuruların değerlendirildiğini söyledi.

Tesis için altyapı çalışmalarının projelerini yaptıklarını kaydeden Vali Hacımustafaoğlu, şunları söyledi: ''Buna ilaveten Tatvan'da Yumurtatepe'ye, Ahlat'ta Serinbayır'a birer tesis yaptık. Tatvan'da Küllüce Köyü'ne yani Bölge Trafiğin olduğu mevkiye bayblift montajı yapacağız.

Burası ortalama 850 metrelik bir alan olacak. Öte yandan talep eden ilçelerimiz olursa, oralara da beyblift tesisi kuracağız. Güroymak, Hizan ve Mutki ilçelerimiz için bu düşüncemiz var'' dedi.

Vali Hacımustafaoğlu, Bitlis Kayak Eğitim Merkezi'nin bile ilk kez amacına uygun şekilde kullanıldığını belirterek, tesisin kullanılır hale gelmesinde Gençlik Spor Müdürlüğü'nün, Özel İdare'nin ve Kayak İl Temsilcisi Cem Yıldız'ın emeklerinin olduğunu dile getirdi.

Vahit Olcay - Kenthaber / Bitlis
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 11:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?